Raimat en Donjon

Lang geleden dat ik nog eens een cd van Pennywise en Bad Religion gekocht had.

Nu gedaan, in Bilbo, 8 euro, uit een soort van nostalgie én uit nieuwsgierigheid ( zouden ze nog hetzelfde klinken – ja dus )

Headbangend  genieten in de auto, in gedachten even terug naar begin jaren ’90.

Daarna dan toch overgeschakeld naar Spinvis.

Heerlijke Hollandse Huis-tuin-en keukenmuziekjes.

Beter voor mijn rijstijl.

 

En over rijstijl gesproken, ik heb me enorm geërgerd aan de lezersbrieven in Humo over ‘Les Flagadas’.

Bijna terug in mijn pen gekropen om zelf een lezersbrief te schrijven maar de tijd dat ik daarmee dacht de wereld te veranderen is ondertussen al behoorlijk lang achter de rug. Dan maar besloten om het gewoon eens op deze blog te zeggen.

De reacties van die jeepmuilen ( ja, ik ben van Gent ) op de acties van ‘Les Flagadas’ getuigen van een  graad van hufterschap die sedert Delcroix en de Happartbrothers in onze contreien niet meer werd opgemerkt.

De opgeblazen  ego’ s van die tankbestuurders hebben, gezien hun lezersbrieven in Humo van vorige week, minstens evenveel luchtaflaat nodig dan hun 4-wheelbanden. Ik ging hier een paar quotes noteren, maar bij nader inzien zijn ze het niet waard om hier nog meer plaats in te nemen.

SUVferds !

 

Snel naar de wijn. 

Momenteel drink ik een lekker yoghurtwijntje uit de Roussillon, Hospices de Canet Grande Réserve 2004. Alweer een geslaagd probeerseltje uit het wijnfestival, een ( rood) fruitbommetje met mokkapretenties, puur drinkplezier voor 4,49 euro. 82 ptn.

 

Net voor het weekend dronk ik een andere wijn uit Zuid Frankrijk, namelijk Chateau Donjon, cuvée prestige, Minervois 2002 ( Pappens, 9,40 euro ). Heel mooie, evenwichtige wijn met een frisse kruidigheid, ondersteund door rijp fruit en zachte tannines. Bravo. 85 ptn.

 

Ook vrijdagavond dronken we in het gezelschap van de Koningin van Onderland en  haar (miswijn)dienaar een prachtwijn uit Spanje, Raimat, Costers del Segre 2000 ( Delhaize, 8,99 euro ). Deze wijn op basis van Cabernet Sauvignon lijkt wel een uitmuntende Cru Bourgois uit de Médoc, met een surplus aan fruit en finesse. 86 ptn.

 

En zaterdagavond was er onze wijnclubbijeenkomst, volledig in het teken van Champagne. Het meest opvallende was de zwakke prestatie van de ‘bekende’ Champagnehuizen Taitinger, Vrancken en Palmer.

Een meer uitgebreid verslag had ik graag ‘ns overgelaten aan een ander wijnclublid, maar jammer genoeg zijn die daarvoor moeilijk te motiveren.

Er zijn er zelfs een paar bij die nog minder het worldwideweb bezoeken dan mijn eigen vader, een doodbrave mens die denkt dat een webcam een instrument is voor slordige spinnen en dat Microsoft bestuurd wordt door Bill Google. 

 10 gedachten over “Raimat en Donjon

 1. Lafaards zijn het, Les Flagadas! Lekker stiekem als niemand het ziet een ander zijn eigendom vernielen, cool … Mocht mijn inkomen het toelaten, zou ik nu niet meer in een klein en aftands vrouwenbakske rondsnorren, mss zou ik me dan een stuk veiliger voelen en me niet meer hoeven te ergeren aan die Mantafahrers en flitse jongens die mij als een scheefgezakte lavabo met twee vingers aan het stuur van hun opgeblazen GTI of tuningkar graag de pas mogen afsteken, of kakmadammen en/of -heerschappen met hun Miserides SL die denken dat ze alleen op de weg zijn, of … of … of…
  Geen haar op m’n hoofd die er aan denkt te wachten tot de schemering intreedt om dan nènènè hun banden af te laten… Ik laat verkeersagressie maar over aan mensen die menen iedereen met de vinger te moeten wijzen, uit misplaatst superioriteitsgevoel of erger nog, jaloezie. Ik vloek stillekens en knarsetandend in m’n binnenste, en probeer vooral ongevallen te vermijden…
  Ik hoop van u allen hetzelfde!

  Like

 2. Voor wie houdt van deze Spaanse krachtpatser-met-sou- en finesse en er een voorraadje wil van aanleggen, heb ik een tip.
  Winkelketen Cash*Fresh, met voornamelijk vestigingen in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg, werd een tijdje geleden overgenomen door de Delhaizegroep. Sindsdien duikt daar een behoorlijk deel van het Delhaize-assortiment aan wijnen op. Het gaat niet alleen om de (op deze site weinig populaire) Delhaizebottelingen, maar ook om de “kwalitatieve” en op het domein gebottelde wijnen, zoals deze Raimat. Alleen… zijn ze (tijdelijk?) een stuk goedkoper dan in de “echte” Delhaizes. Deze Raimat bijvoorbeeld kocht ik vandaag in de Cash*Fresh van Eeklo tegen 8.09 euro ipv de 8.99 van Delhaize. Als je er een paar kartonnetjes van aanschaft, betekent dit toch een flinke besparing. Een overzicht van de vestigingen vind je op http://www.cash-fresh.be. En wie de onweerstaanbare drang voelt om de ontdekker dezer geldbesparende promotie te verblijden met een vloeibaar geschenk uit bijvoorbeeld de Champagnestreek, mag steeds contact opnemen.

  Like

 3. 1. Ik zie net op mijn kasticket dat het gaat om een “folderaanbieding”, dus dat zal wel tijdelijk zijn zeker?
  2. het is niet “sou- en finesse” maar “soupl- en finesse”
  Het moet namelijk corr- en perfect zijn.

  Like

 4. ja? Altijd gedoodverfd om te bloggen, omdat ander bang zijn van ‘het zwarte scherm’?

  Maar je doet dat wel schitterend, misschien durven de andere de vergelijkende test met jou niet te ondernemen.

  Like

 5. Die lovende woorden waren wel voor mij bestemd hoor !
  Maar oké, je hebt je waarschijnlijk ook op de naam miskeken, want ik denk niet dat je aan LW anders een fles zou proberen af te schooien.

  Bedankt trouwens voor je spitante, interessante, relevante en ook wel amusante maar in tegenstelling tot vorige reactie helemaal niet aberante toelichting bij de Raimaterie.

  Like

 6. (‘k had het wel vermoed, hoor. Maar voor een flesken wil ne mens zich al eens van den dommen houden, hé. Ik moet daar trouwens ook weinig moeite voor doen, dat treft…)

  Like

 7. We hebben hier juist de Raimat getesten ik moet zeggen dat die spaanse wijnen me meer en meer beginnen te smaken. Na de Coto de Imaz (colruyt) en de Azpilicueta Crianza 2001(delhaize) die ik ontdekt heb via “kurkdroog.be” kan de Raimat onze smaakpapillen zeker bekoren. Toch zou ik door hun nogal zoete smaak niet bij elk ‘maal’ aanbevelen. Maar is dit niet persoonlijk (en zit ik er compleet naast)?

  Like

 8. Oké, andermans goed beschadigen is niet goed te praten ( hoewel, enkel de banden worden plat gezet, en mochten de velgen dan toch licht beschadigd zijn dan kunnen de tjeepers nieuwe kopen met het belastingsgeld dat ze uitsparen door hun wagen als lichte vrachtwagen in te schrijven )
  Uiteraard scheer ik niet alle jeeprijders over dezelfde kam, maar ik heb 1000 x meer sympathie voor de Flagadas dan voor de brievenschrijvers-SUVbezitters.
  Hier dan toch een staaltje van hun patserige macho-talk :

  ” …behalve dat een 4×4 meer verbruikt en dat de zwakke weggebruikers er bij een aanrijding erger aan toe zijn, is er niets negatief aan ”
  WAT MOET ER NOG MEER NEGATIEF AAN ZIJN ? LICHTE AARDBEVINGEN VEROORZAKEN BIJ HET AFREMMEN OF ZO ?
  ” …ik kan wel 5 wagens ver kijken in mijn jeep ! ”
  EN DAT DE WAGEN ACHTER JE 0 WAGENS VER KAN KIJKEN ZAL JE EEN ZORG ZIJN…
  “…als ik iemand zie prutsen aan mijn wagen is dat het laatste dat hij gedaan heeft. Dit is geen dreigement maar een verwittiging. ”
  DE DOODSTRAF VOOR HET PLAT ZETTEN VAN EEN BAND. LEUKE JONGENS, DIE 4X4RIJDERS. BUSH IS KLEIN BIER VERGELEKEN MET DEZE HUFTERS.
  “de extra BTW die ik betaal moet dienen om leeglopers en onozelaars zoals jullie te onderhouden”
  HOW ARROGANT AND STUPID CAN YOU BE ? TYPISCH ZO ENE DIE VINDT DAT IEDEREEN PROFITEERT VAN ZIJN BELASTINGSGELD. WAARSCHIJNLIJK NOG NOOIT NAGEDACHT WAT ZIJN VERVUILENDE VOERTUIG AAN DE STAAT KOST. TROUWENS?, LES FLAGADAS ZIJN ALLEN WERKENDE MENSEN ( ZIE ARTIKEL iN HUMO)
  ” ..ik heb gewérkt voor die auto, en hij is van mij, en jullie blijven er met jullie gore alternatieve poten van af !”
  IK HEB GEWERKT VOOR DIE AUTO, DUS HET IS MIJN RECHT OM EEN GEVAAR OP DE WEG TE ZIJN, ANDEREN HET ZICHT TE BELEMMEREN, STUKKEN MEER TE VERVUILEN, ENZ… VRIJHEID, BLIJHEID, EN WAT DE ANDEREN BETREFT, DAT ZAL MIJ EEN ZORG WEZEN, WANT IK HEB ER VOOR GEWERKT !

  Niet Les Flagadas, maar dit soort mensen zouden ze moeten opsluiten….

  Like

Reacties zijn gesloten.