KOOPJES

Bij Delhaize loopt alweer de 5 + 1 actie.

Ik bestelde reeds 6 van de laatste exemplaren Domaine Souviou, Bandol 1999. U doet best hetzelfde, want aan 11 euro ( korting inbegrepen) is dit een koopje. Jammer genoeg beschikken de meeste Delhaizes al over de 2000, die voor dit domein véél minder geslaagd is. Op zoek naar restjes dus.

Ook bijna uitverkocht is de Chateau Soutard 1999, het domein dat onlangs werd verkocht.

Als u dus nog wil proeven van de wijn van de eigenzinnige eigenaar François des Ligneris, is dit uw kans. De normale prijs van 22,9 euro wordt bij afname van 6 flessen 19 euro, en dat is deze wijn zeker waard.

 

Een laatste Bordeauxtip is de Branaire Ducru, St Julien 1999. Bij aankoop van 6 flessen 19 euro, voor mij hét koopje van de cataloog.

 

Als u het  wat zuidelijker wil zoeken, verwijs ik u graag naar de ervaringen van Marc bij de Spaanse Schonen.

 

In Carrefour liep er onlangs dan weer een ( plaatselijke ) 2 + 1 actie. Ik viste de Clos de L’ Oratoire des Papes , Chateauneuf du papes 2003 uit de rekken : Bij openen vond ik een frisfruitige en fijne neus, een mooi evenwicht in de mond met vooral rood fruit, wat hars en een snoeperige finale. Mooie lengte en zachte afdronk.

Na enkele dagen in fles ( vacuüm ) kwamen echter redelijk bittere tannines opduiken. Door de hete zomer van 2003 hebben de looizuren waarschijnlijk geen kans hebben gehad om volledig te rijpen ( druiven waren te snel rijp ).

Toch is dit een mooie prijs kwaliteit wijn. 86 ptn.

Tenzij je de volle pot betaalt ( 17, 89 euro ).

 

Nog geproefd :

Chateau Cafol, Cotes de Castillon 2003 ( Colruyt, 6 € ) : Toen ik deze wijn kreeg van een sympathiek koppel  zei ik dat ik blij was met een Castillon, omdat men in deze appellatie heel goed bezig is.

OBJECTION   Not on this property.

Van een 2003 mag je, zoals gesteld soms onrijpe tannine verwachten, maar toch geen onrijp fruit ! En daar heeft deze magere Bordeaux jammer genoeg wel last van.

Bij een lekker stukje vlees zal dit wijntje best te pruimen zijn, maar in al z’n bescheidenheid heeft hij dan wel niet veel noten op z’n zang maar tegelijkertijd veel te weinig kloten aan z’n lijf om enigszins te kunnen te bekoren. 70 pt.

 

 

15 gedachten over “KOOPJES

 1. …in het goedkopere en erg zuidelijke segment…
  Vorige week had de lieve wijnjuffrouw van onze Delhaize tussen de verplichte proefstalen ook een flesje Quinta De Bons Ventos 2004 (Portugal- Extremadura) opengetrokken.
  Zomaar, zonder vermelding en zonder prijsaanduiding te proeven.
  Mooie structuur, nog vrij jong, maar beloftevol voor de mooie terrasavonden binnenkort. Wellicht nog een bewaarpotentieel van een jaartje of twee.
  Ik schatte de fles net onder de 7 euro. Prijskaartje was in werkelijkheid 4,39 euro. Doe daar de 5+1 korting af en je hebt een vriendelijke prijs van 3,7 euro.
  Ben trouwens erg benieuwd naar de Rode Loirewijntjes die we op het festival te proeven gaan krijgen. Cab Franc is één van mijn lievelingsdruiven…

  Like

 2. staat op http://www.1855.com geprijsd (niet meteen dé referentie qua prijzen, maar toch) aan 46 euro! Hun commentaar dan nog in acht genomen is die 19,00€ idd een koopje 🙂
  Un Médoc très classique, sans fausse note, presque aérien dans son classicisme. Un Branaire remarquable dans sa réserve emplie de dignité. Un rapport qualité / prix imbattable !
  Morgen met z’n allen om 9u aan den Delhaize 🙂
  Beoordeling 1855:
  Beoordeling Parker: 89 / 100

  Like

 3. 1.Soutard is binnen, was 21,9 ipv 22,9 dus 18,333 per fles. Mooi ! – kocht er zes, waarvan 3 voor Vlaams wijnbouwer Marnix.
  2.Die Bandols 99 heb ik dan toch niet gekocht, ze staan al 3 jaar in de winkel ( staan !) in het licht (volgens de wijnverantwoordelijke zijn de lampen in de wijnafdeling wel gefilterd), maar dan nog, ook de temperatuur van minstens 20 c°is niet ideaal. – Heb nog getwijfeld, want Bandol is oersterk, maar uiteindelijk eieren voor m’n geld gekozen en straks een pannenkoekje eten.
  3.En die Cafol…die presteerde uiteindelijk de tweede dag ( gisterenavond ) een stuk beter. Misschien iets te snel (be)veroordeeld, maar dan nog haalt hij geen 80 punten ( de score vanaf dewelke wijnen voor mij enigszins interessant worden.)
  4.Die Portugees lijkt me wel wat, Portugal is de rising star in wineworld, ik probeer hem een andere keer.
  5.Bert, die Branaire mag je bij mij komen uitproberen ( je komt m’n adres misschien wel te weten bij de plaatselijke kapper…)

  Like

 4. Amai, als dat geen schone invitatie is…
  Ga ik met volle goesting op in (adres krijg ik bij een volgend bezoek aan de kapper mailsgewijs wel eens)
  Ik ga me er ook 6 aanschaffen.
  Op dit eigenste moment overigens, bevredigt de La Louvière 1997 mijn mondholte (en de rest). Zeer bekoorlijk (ik spreek ook eerder in termen van; doet me denken aan de geur van een oud kasteel 🙂 De geur overigens, verraadt meteen dat het om een zeer goede wijn gaat)
  Blijft enorm plakken in de mondholte, zeer lange nadronk.
  Morgen verder proeven doe ik niet, want
  1. dit vraagt naar meer 😉
  2. ik heb geen vacuum-stop (waar haal ik die?)
  De avond afsluiten straks met een whisky’tje (Glenfiddich 15y of 12y Caoran Reserve)
  O ja, life is beautiful…

  Like

 5. Delhaize is vanaf nu (zaterdag) open om 8u30 !! (zo stond het er toch)
  Gelukkig ben ik er niet ingelopen,(elk halfuurtje telt, ik ben geen ochtendmens) het was pas vanaf maandag 3 april !
  Ik durfde er vinejo haast niet van verdenken , alhoewel! ik heb het dus niet kunnen laten om die wijntjes te gaan zoeken ! TEVERGEEFS,want bij ons was GEEN ENKELE van die 3 wijnen nog te krijgen! Ik had zoal mijn bedenking bij dat TE grote prijsverschil van die Branaire Ducru..maar ik kon het niet laten: “blind vertrouwen” even riskant als “blind proeven”

  Like

 6. Branaire en Soutard moet je bestellen, dit kan je doen in de winkel.
  Het openingsuur was een aprilgrap van Marc. ‘k Denk eerder onbedoeld maar ‘k vond het wel een goeie. Gisterenavond had ik ook iedereen liggen, meer daarover in het verslag.
  En …eigenaardig genoeg verwondert het me niet dat je geen ochtendmens bent 😉

  Bert, die essentiele vacuvin vind je in de eerste de beste Casa .
  En van Branaire heb ik de 97 en 2001 liggen, dus een mini vertical ( telkens 2 jaar tussen ) zit er aan te komen…

  Like

 7. ik bestelde juist de branaire ’99 bij delhaize (min 12 flessen, of heb ik niet goed gekeken op de site?). qua prijs moet ik Bert bijtreden: surfend op het net kom je deze wijn vaak tegen, maar dan wel aan prijzen die zweven rond het dubbele van de delhaizepromotie. Binnen een 10tal dagen kan ik je hopelijk bedanken voor deze tip (dan mag ik mijn kistje afhalen in Kortrijk).

  Like

 8. Als je in Delhaize de wijnverantwoordelijke aanspreekt kan je meestal ook 6 flessen ipv 12 bestellen.
  In dit geval niet meer nodig, maar waarschijnlijk heb je daar geen spijt van.
  Bedankt voor de feed back, dat doet steeds plezier.

  Like

 9. Wie voor een Branaire 2.5 euro meer wil betalen, bestelt gewoon de Ch Branaire Ducru 2001 bij Delhaize (niet op site, wel in boekje) voor de prijs dus, van 21.58€ (korting reeds verrekend)
  Commentaar:
  Noté 91/100 par Parker, ce 2001 est une merveilleuse réussite. Dense et riche, exhalant de très séduisants arômes de framboise, de minéral, de fumé et de notes florales, ce vin plaira à tous les amateurs de grands Saint-Julien, et donc de grands Médoc.

  Like

 10. Nog even melden dat Colruyt meteen inspeelt op de 5+1-actie van Delhaize
  door de prijzen van (weliswaar slechts enkele) meteen nog scherper te stellen dan de Delhaize promotieprijs, zo voor:
  Ch La Conseillante 1999 – Pomerol – 70.55€
  Ch Ducru-Beaucaillou 1999 – St-Julien – 48.88€
  Check @ http://www.colruyt.be > Klaasewijnen > Rode prijzen

  Like

 11. voor de info, Bert.
  Heel dure flesjes, maar de Ducru 99 is voor RP het summum van Bordeaux…
  Bij Colruyt moet je wel per 12 kopen, tenzij je een herverpakkingskost betaalt van 1.25 euro. Maar hoe duurde de fles, hoe minder dat meespeelt natuurlijk…

  Like

Reacties zijn gesloten.