Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!

Ze zijn overal.

Ze sluipen rond je.

Ze zijn vriendelijk.

Ze zijn vermomd.

Als 55 jarige zwembadmeester.

20 jarige studente.

42 jarige bakker.

33 jarige bankbediende.

Ze zeggen het niet luidop.

Je ziet het aan hun blik.

Je hoort het aan hun discours.

Hun angstige stem.

Ze zijn onder ons.

De Bloksnatchers. 

 

Ik geef het je op een briefje ( u had dat briefje waarschijnlijk al )  : VB zal glorieus de verkiezingen winnen. Dankzij The Invasion of the Bloksnatchers. De bange Vlaming en z’n egoïstische eigenbelangreflex.

Algemeen belang ?

Nooit van gehoord meneer.

 

Ondertussen kan Van Quickenborne de pluim op z’n hoed steken van Lul van de week :

Extra koopzondagen.

En 60 % van de  Vlamingen is ervoor, want dat heeft een enquête uitgewezen.

Een enquete bij de willekeurige Vlaming.

Hallo ?

Hoe relevant !

NATUURLIJK zegt die dat ie geen bezwaar heeft tegen extra koopzondagen. 

Het is nog verwonderlijk dat 40 % tegen was !

Die mensen zijn toch geen betrokken partij ?

Het is alsof je aan de willekeurige Vlaming zou vragen of hij het goed zou vinden dat de broodprijs naar beneden gaat.

Of dat het loon van een omhooggeklommen staatssecretaris vanaf nu rechtstreeks naar ontwikkelingssamenwerking gaat.

De staatssecretaris werkt dan enkel nog pro deo.

100 % !!!  

 

En Yves Desmet dan.

Zit blijkbaar lekker knus in het pluche van het establishment.

Deze week betitelde hij de kritiek op de belachelijke verloning van topmanagers als afgunstsocialisme.
Wel, meneer De smet op de morgen : dit heeft evenveel met afgunst te maken als Gerolf Annemans met empathie.

Nooit gehoord van een gevoel voor rechtvaardigheid ?

Nooit gehoord van zin voor proporties ?

Kan iemands werk zó goed en belangrijk zijn dat ie daarvoor 40 keer meer verdient dan de gemiddelde werknemer ?

Jamaar jamaar, die man draagt wel de VERANTWOORDELIJKHEID voor 1000den  jobs !

Wel, een treinbestuurder draagt zo maar eventjes de verantwoordelijkheid voor 100den mensenlevens !

En met hetgeen die mens verdient in een maand koopt het zoontje van de manager zijn nieuwe golfstick.

Mag daar dan even over nagedacht worden ?

 


 

4 gedachten over “Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!

 1. Die topmanagerjobs worden idd ontzettend gehypet (toch met een t in nieuwe spelling of niet?). Ik stel me soms vragen bij wat die functie nu net inhoudt. Als je gaat kijken naar de belangrijkheid, dan moet de medische sector misschien EENS DEGOUT

  Like

 2. degoutant veel gaan verdienen.. Ok, misschien is zo’n manager dan wel 24u/24 beschikbaar zonder tijd voor privé-leven, maar zo zijn er nog jobs bij de vleet. Mij niet gelaten als bedrijven zoveel willen betalen, maar het signaal naar de andere werknemers lijkt me niet echt je dat.

  Like

 3. … Vinejo en Little Witch.
  Ik kom uit de medische sector (werk er nog een beetje, eigenlijk) en als je dan over verantwoordelijkheid spreekt… Maar iets verdienen dat maar enigszins in de buurt komt van een degelijke verloning? Hoed af en kniebuiging voor de verpleegkundigen, maar ook laboranten, techniekers en alle ziekenhuismedewerkers die gemotiveerd en vol inzet dag na dag en soms nacht na nacht levens redden.

  En Vinejo, forget VB, keer ze de rug toe en leef positief. Geef een signaal aan de anderen dat het allemaal niet zo negatief hoeft te zijn. Binnenkort is alles wat ons misschien nog rest onze hoop. Begin die dus alvast maar te oefenen en lach! Doe onnozel. Laat zien dat de wereld net zo goed kan zijn als je die zelf maakt. Trek eens een goede fles open met een paar vrienden 🙂

  Like

 4. Ik herinner me nog levendig de tijd dat mensen “met een bruin randje” hun racistische overtuigingen angstvallig voor zich hielden. Héél af en toe – wanneer ze zat waren of emotioneel – vielen de maskers en kon je even in het diepste van hun ranzige hart kijken. Zo’n kleine tien jaar geleden veranderde die schroomvallige houding en maakte stilaan de “Ik ben geen, maar”-doctrine opgang. Te pas en vooral te onpas kon je mensen horen zeggen: “Ik ben geen racist hoor, maar…”. Wat daarop volgde was meestal je reinste xenofobe praat. Ik hoorde ooit iemand zeggen: “Pas op, ik ben geen racist hoor, maar al die bruine zijn toch wel smeerlappen”. Of hoe je in één zin tegelijk wit en zwart kunt zeggen.
  Inmiddels is de stemming nog méér omgeslagen. Het vergoelijkende beginzinnetje laat men tegenwoordig gewoon weg. Bruinen zijn profiteurs, zwarten verkrachten onze dochters, Albanen zijn maffiosi, Polen werken in ‘t zwart en zigeuners zijn sinds kort messentrekkende muziekliefhebbers. Gerolf met de Punthelm doet zelfs gewoon de moeite niet meer om te nuanceren als het over Mohammed met de Tulband gaat. En dat is net de verdienste van het VB. Want als mensen voelen dat ze met genoeg zijn, dat scheef denken de regel wordt, dan valt alle zin voor relativering weg.
  De tijd zal komen dat men zal zeggen: “Pas op, ik ben racist hoor, maar de Turk die me vandaag aansprak was wel vriendelijk”.

  Ter compensatie vanavond geproefd: African Rock, Pinotage 2005. Ongeveer 3,5 euro in de Aldi en prijs-kwaliteit top. Een neus van krieken op alcohol, rijp rood fruit en wat Krugerpark-wild kon me even mijn snotvalling doen vergeten. In de mond veel fruit in zwart fluweel met (iets te) veel alcohol en wat commerciële restsuiker. Toch een zeer prettige instap-pinotage.

  Like

Reacties zijn gesloten.