Op de glasmat

Frankrijk Italië

 

Een mooie wedstrijd hier op de glasmat ten huize Vinejo.

De opstellingen van beide flestallen :

De Fransen spelen met 8¨% Merlot en 18 % Cabernet Franc, de druiven zijn afkomstig uit Montagne Saint-Emilion. Ploegleider is niemand minder dan Francois Thienpont ( tóch een Belgische bijdrage in deze droomfinale ), de veldtrainer is de befaamde oenoloog Dérononcourt.

Italië doet het met een mix van 40% Cabernet Sauvignon én Cabernet Franc, en 60% Merlot. Deze jongens komen allen uit de provincie Veneto rond de stad Padua.

 

Het matchbegin is voor de Fransen, dankzij de soepele en snelle Merlot. Ondanks enkele houterige bewegingen is het spel van de Fransen harmonieus en vlot. Toch zorgt  Cabernet Franc voor genoeg ruggengraat om les (raisins) bleus niet te licht te laten uitvallen.

De Italianen laten eerst wat betijen, maar komen plots opzetten met hun superfijne en technisch perfecte spel. De Franse touch is echter merkbaar aanwezig, niet verwonderlijk, gezien alle opgestelde druiven genaturaliseerde Fransen zijn !

 

De wedstrijd was bijzonder spannend en eindigde na schitterende verlengingen in een gelijkspel.

Dankzij een grotere maturiteit won Italië met strafschoppen, maar we zijn ervan overtuigd dat de Fransen pas binnen enkele jaren op hun sterkst zullen zijn.

 

Voor de niet-voetballiefhebbers : Twee schitterende wijnen, ontdekt in Colruyt door talentscout Gerten, voor een spotprijs.

Clos Daviaud, Montagne St Emilion 2003 : 9,95 €

Colli Euganei Riserva, Veneto 2001 : 8,75 €

 

 

Check it out !!

6 gedachten over “Op de glasmat

  1. Vinejo die voetbal aan wijnproeverij linktn en er weer een mooi stukje van maakt om onze duimen bij af te likken.

    Das waarom een mens komt lezen! (en voor de tips natuurlijk)

    Like

Reacties zijn gesloten.