Confession to make

Gisteren op televisie een politieman horen zeggen : “De man heeft verwondingen aan de borst en buik en is momenteel overleden.”

V en ik moesten daar meer om lachen dan om komisch bedoelde programma’ s.

Urbanus revisited !

 

Maar dit gaat hier over wijn, weet u wel.

 

Chateau La Confession, Saint Emilion Grand Cru 2002.

Deze garagewijn ( 2,6 ha, opbrengst 33 hl/ha, 9000 flessen/ jaar) wordt gemaakt door Jean-Philippe Janoueix , ‘wine-maker of the year’ in 2003 en ook maker van o.a Chateau Mouton, Chateau de Chambrun en Chateau Croix St Georges in Pomérol.

Ik dronk hem over drie dagen, de derde dag was hij gewoon briljant.

Ik hoorde ( en las hier ) dat deze wijn in een blinde degustatie ooit Cheval Blanc overtrof.

Jammer genoeg kon ik hier de proef  op de som niet nemen, maar het is wel één van de mooiste Saint- Emilions die ik ooit dronk. De eerste dag vertoonde hij al onmiddellijk een  aangenaam bouquet van heel mooi zwart en rood fruit. In de mond dezelfde fijne fruitigheid met wat vanille en chocolade, maar in het midden leek hij wat weg te vallen.

Dit veranderde de tweede en vooral de derde dag. Schitterende mondvulling, superzacht en bijna chewy, met mooi afgeronde tannines en een lange afdronk. 92 punten !

La Confession, Le Cheval Blanc pour les pauvres !

 

 

Advertenties

9 gedachten over “Confession to make

 1. Over der Herwig gesproken. In een van de laatse Knackken of is het Knack’s bespreekt hij in zijn rubriek Château Simple de kleine Bordeaux 2005 waarin hij stelt dat deze wijn nooit eerder in de wijngeschiedenis zo goed en zo goedkoop is geweest terwijl de de crus classés uit de pan prijzen.

  In het bewuste artikel bespreekt Van Hove er 6 in prijs variërend van 3,35 tot 9,95 € voorradig bij Colruyt, Carrefour en Delhaize. Volgens deze hansworst is er alvast een wijn bij die het excellent doet bij salami.

  Ik kon het niet laten de proef op de som te nemen en kocht er 4 en een bifiworst in de hoop een grote ontdekking te doen. Het flessenglas en de scheefgedrukte etiketten beloven niet veel goeds maar ben toch eens benieuwd.

  De artikels van Herwig zijn te vinden op http://www.het.gastronomen.net/vanhove.

  Like

 2. Met La Confession heb ik geen ervaring, maar Chateau Mouton, Chateau de Chambrun en Chateau Croix St Georges zijn ECHTE toppers. Chambrun is voor mij de allerbeste Lalande, stukken beter dan de door velen geroemde Fleur de Bouard. (Je hebt zeker geen zin in een 2de glas Fleur…)

  Like

 3. Doe je op die manier aan politieke sluikreklame?
  Mag ik er ook nog een paar bij plaatsen?

  En sancerre heb ik OOK altijd een lekkere wijn gevonden (o.a.)

  Bij navraag op mijn blog naar “openingsproblemen” (!?)had niemand er last van! Ik heb toch maar Leen Demarez met radio en al van de blog gegooid! ’t Werd tijd hoor ik je al zeggen.

  Ik heb weer genoten van je blog, van je vlotte taal en van je lekkere wijntjes!

  Like

 4. En nu pas begrijp ik je vraag over die sluikreclame…
  Mocht ik politieke reclame willen maken zou het zeker niet voor HvR zijn !
  Ik heb een vermoeden van wie dit wel deed, maar ook deze persoon is volgens mij geen fan…( Herman zelf is momenteel tegen wind en Walen aan het opboksen in de Brusselse gordel )

  Like

 5. dan wens ik hem (HvR)veel tegenwind!

  We hebben nog één zo’n fles Ch.Lafite- Rothschild in de kelder, maar ik weet niet meer van welk jaar, zeker van vóór ’86 . ‘k ga bij gelegenheid eens kijken (kelder is niet onder onze woning, voorzorgstrukje van mijn man, denk ik)

  Like

Reacties zijn gesloten.