vinamaak

Heden vertoeven wij in blijde verwachting van de wedergeboorte van ons geliefde, dan weer fel verguisde persoonlijke communicatie apparaat genaamd Packard Bell ( Bellie voor de vrienden).Hoewel de heuglijke terugkeer pas voorzien is voor aanstaande dinsdag zend ik u nu reeds dit korte berichtje via z’n iets oudere en al lang gedemodeerde broertje, Lifetec ( Inbellie voor de vrienden). Deze tekst bereikte u aldus aan de (in 1999 heersende ) duizelingwekkende snelheid van 56 kilobytes per seconde!Lectuur van mijn reacties ( allen hartelijk dank ) en enkele keren doorklikken ( wat me algauw een uur kostte om enkele webpagina’ s te bekijken aan inbeltarief ) leerde mij dat er enkele snuggere snoodaards van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om de tijdelijke ontstane wijnblogleegte op te vullen.Zo hebben we onze vriend Olaf, die plots deze blog na twee jaar zoeken eindelijk ontdekte en alras een reactie postte..Blijkt dat hij een brief schreef naar ons aller webhuisverhuurder Skynet ( een brief? Tja een brief gebaar doet meer dan duizend woorden) om hem als het even kan nationaal in de kijker te zetten. Natuurlijk! Want ook hij heeft besloten zijn wijnavonturen niet enkel meer mede te delen aan zijn lichtjes verveelde en eigenlijk ongeïnteresseerde ( maar hij wil toch die snoeischaar nog kunnen gebruiken) buur maar al deze ongelooflijk boeiende en relevante informatie voor iedereen aanschouwbaar te maken op het wereldwijde wijnweb. Maar ramp, o ramp, Skynet pleegde een vergissing en plaatste Vinejo in zijn plaats in de kijker! Las men bij Belgacom Vinejo in plaats van Vinama? Had Vinama dan iets langer moeten zoeken naar een originelere en geschikte blognaam? Of vond men bij Skynet dat deze jongen zich eerst maar even enkele weken diende te bewijzen omdat ze geen forum willen geven aan één van de vele enthousiast opgestarte maar na enkele maanden morsdode weblogs? Enfin, ondertussen krijgt olijke Olaf dan toch z’n zin en staat ie hier mooi in the picture. En vermits hij er zelf nog niet in slaagde om het adres van deze blog tussen zijn andere wijnlinks te plaatsen ( of anderzijds nog een leek is in het bloggebeuren en nog geen weet heeft van enige blogetiquette ) zal ik met graagte even demonstreren hoe dat in zijn werk gaat.Voila, bekijk maar even de opgefriste wijnbloglinkssectie.En ondertussen vindt u daar ook het heerlijk getitelde en daardoor al onmiddellijk aantrekkelijke “ De dronken Druifluis”, een wijnclub die naar eigen zeggen uitblinkt in soberheid, versterving en contemplatie.Zo mogen wij het graag horen.

Advertenties

9 gedachten over “vinamaak

 1. allerlei akelige scenario’s speelden al door mijn hoofd om de vinejo stilte te verklaren, maar gelukkig…het was de Packard Bell duivel maar. Voor de rest deel ik uw ergernis…én voer ik zelf ook enige aanpassingen door…

  Like

 2. hou ik ook wel van.
  Die van Vinejo was sarcame, als ik me nier vergis.
  En uw stijlfiguur, dat zal dan wel ironie geweest zijn zeker, Olaf?
  Intussen wens ik u veel succes met uw site!
  (ook in deze zin kan je verscheidene stijlfiguren terug vinden, als je dat wil…)

  Like

 3. Ja, ik weet het, die ‘sarcame’ moet ‘sarcasme’ zijn
  en die ‘nier’ moet ‘niet’ zijn
  (nee, het was geen poging tot ridiculisering)

  Like

 4. Schoot mij zo als variant door het hoofd.
  Vinama – Vinejo … Bernard Massard – Krug
  Beide zijn schuimwijnen, maar maar eentje is champagne…
  Wat zou een top jongen zijn ? Doet mij denken aan een sportleraar die ik ooit kende…maar nee, die dronk Bernard Massard, dus die was niet zo met wijn bezig.
  Packard Bellie, ik mis U.

  Like

 5. Wie is hier de sportleraar? 🙂
  Krug is top , kost veel geld ma is toch wel et beste gebrubbel van de champagne driehoek.
  Billecart salmon dan?
  Rick, wanneer gaan we nu eens afspreken in Leuven om e goe fleske open te trekken? Ben zelf woonachtig op de kapucijnenvoer.

  Like

 6. Ik woon in Kessel-Lo, in de Beosierlaan. Ben deze week weeral im Schwarzwald zum arbeiten maar wat denk je van vrijdag 22 ? Of ergens op een weekdag ?

  Like

 7. Hallo Rick, moeten we zekeer eens doen, ik zal je een mailtje sturen om verder af te spreken.
  Is er nu woensdag 12 sept een CSP degustatie in de winebar in de parijsstraat?

  Like

Reacties zijn gesloten.