Mooi

De mooiste zin die je momenteel op het wereldwijde web kan vinden is deze:

"Maar toch heb ik nog ergens een restje vuur in me, een askegeltje in een afgekoelde barbecue dat oplicht als er even wat nachtelijke tocht is, lang nadat alle gasten naar huis zijn vertrokken en de laatste restjes saus en gemorst voedsel samen met het gestolde kaarsvet van de tafel zijn geveegd. "

Getekend: Aardvarksken. 

 

Onze gast was KK.
Er is niet veel wijn gemorst…

 a table

KK en co

Tot slot, het nieuwe model Riedlglas: Eén voor alcoholici ( midden )  

Riedl voor alcoholici

18 gedachten over “Mooi

 1. Cheval Blanc, Vieux Chateau Certan… Amai amai amai.

  van welk jaar was die Certan? Ik heb nog eentje liggen van 1981 (allicht vervlogen, maar kom)…

  Like

 2. ge hier allemaal een vinorgasme krijgt, voor alle duidelijkheid, die Cheval Blanc was een lege fles (jammer genoeg ook niet zelf opgedronken ).
  De andere proefden we wél zelf, de VCC 1988 was fabuleus, aards maar nog fruit, harmonieus en lang. Ook de Soutard viel mee maar was zelfs nog wat te gesloten. De tweede dag ( nu dus) breekt het weelderig fruit uit. de Montrose was extreem jong maar toch al drinkbaar, wat opviel was ( net zoals me al opviel bij clos du marquis 2004 ) dat er héél weinig hout bij te pas kwam, zowel in de neus als in de mond domineerde het fijn fluwelig zwart en rood fruit ( heerlijk rijpe…aardbei!). Wijn die je je passie doet (her)begrijpen.
  Eat y’ r heart out, Yankees!

  Like

 3. KK zal zijn best weer gedaan hebben!?:-)
  Jean, die 81 zal nog wel goed zijn zonne!! JMQ geeft dien 95 punten!!
  Vandaag geen wijn, alhoewel de flesopener niet ver weg ligt…. :-). Beetje sparen voor de komende dagen: morgen proeverij van Fourcroy in Anderlecht en vrijdag Megavino en maandag Ad Bibendum. Leve de leverbank!

  Like

 4. kan ik moeilijk foto ‘ s tonen van iets anders, beste Waarom. Maar troost u, ge zijt écht niet verplicht om hier te komen lezen, er zijn nog 32.147.369.458.365.425 andere webpagina’ s.

  Like

 5. Omdat het gewoon lekker is verdomme !
  Euh, Vinejo, nen oprechte merci voor de mooie woorden.. en het mooie gedicht. Ik zat hier te lezen met een glimlach om de mond, die eindigde in een schaterlach toen ik jouw mooi ontwerp voor het Riedlglas bewonderde.. Het deed me denken aan een schilderij.. maar ik kan er ff niet opkomen.. (er zit al wat Côte du Rhone in mijn lijf op dit uur) .. ik laat het nog wel weten als het licht toch plots gaat schijnen

  Like

 6. Geen probleem hoor Vinejo. Het viel me gewoon op bij het doorscrollen van de berichten. Perception is reality hé :-)) Enfin, eigenlijk een heel leuke blog die ver boven het gemiddelde steekt van de 32.147.369.458.365.425 andere. Daar drinken we een glas op. Maar dan wel Bandol, daar ben ik eveneens weg van.

  Like

 7. ook heel schoon fleskes. Die Montrose .. Mmmm. Geef mij ook maar Bordeaux en Barolo en …
  Vinejo, ik heb echt wel vegetarische neigingen, maar mijn huisgenoot niet.

  Like

 8. elegante braspartij van formaat geweest zijn. Hoe was die Montrose nu echt? Gelukkig heb ik er ook maar gauw een paar fleskes van ingedaan. Ik ben eens benieuwd wat die binnen een paar jaar gaat doen.
  Ow, btw, Lafon-Rochet 2004 stond gisteren in rode prijs in de Colruyt. 5 sterren (beste wijn van een hele médoc 2004-proeverij) in Decanter. Dadelijk 6 flessen van getsjoept.
  Blij dat ik nie uit de bol gegaan ben ik het begin van de wijnfestivals. Dat loont nu dubbel en dik (alhoewel ik eht verschrikkelijk vind dat ik nog geen één fles van de JBG 2005 heb kunnen vastkrijgen en ik ben nog wel zo zot van Loire-Chenin).

  Like

 9. Wel om het kort en bondig te houden, die Montrose 2004 was één van de beste flessen die ik al gedronken heb. Een zeer verfijnde Saint-Estephe wat misschien een beetje tegenstrijdig is met de appellatie en de jaargang. Maar who cares.
  Ongelooflijk veel diepgang wat alleen maar kan verbeteren door de jaren heen. Kwestie prijs/kwaliteit verhouding meer dan een aanrader.

  Like

 10. Zaterdag hebben we ook weer een proeverij gehouden. We begonnen met gegratineerde oesters en een Chassagne-Montrachet 1er cru Morgeot 2005 van Domaine Vincent Girardin. (gekocht door een maat op de foire aux vins van Auchan) Maarrrrrrrrrrrrrrr: KURK. god damn! Dat was een groot verlies. Was veelbelovend.

  Volgend gerecht was risotto met eekhoorntjesbrood en kalfsniertjes. Hier kwam La mission Haut-brion uit 1994 bij. Eerste keer dat ik dit drink en natuurlijk de enige fles die ik heb. Die wijn was meteen lekker en bij het tweede glas gaf hij zich compleet: een hedonistische wijn. Zeer mooie neus: leek volgens mij sterk op een fluwelige Pomerol. (door de grote hoeveelheid merlot?) De mond was breed met kersen en truffel. De wijn is perfect gebalanceerd en is volgens mij à point. Top! (93 p)

  Daarna kwam het hoofdgerecht met een lekkere fazant! Een derde wijn die werd opengedaan was Le cloître de Prieuré Lichine 2003. Dit viel mij na die vorige grootheid dik tegen. Dit was één en al fruit, waar niets mis mee is, maar wel als het van het “lekstok-type” is. Dit deed mij denken aan een (goedkope) pinotage uit Zuid-Afrika. Misschien ben ‘k te streng of te verwend, maar met dat geld (10 euro of zo?) koop je betere een cru bourgeois met klasse.

  Like

 11. Nog een aanvulling: Le cloître du chateau de Prieuré-Lichine is sinds zaterdag van gedaante veranderd. Het overdadige fruit dat naar snoep smaakte is gaan liggen en een structurerende houttoets kwam in de plaats. De neus is nu gedomineerd door grafiet en een beetje truffel. Veel aangenamer 😉 !!

  Like

 12. kost normaal wel iets meer dan 10€ vrees ik (kleine 15 of zo). Ik proefde hiervan de eerste wijn uit hetzelfde jaar en was ook ontgoocheld ( mss was ie dus ook gewoon te jong…).
  Die Mission ( inderdaad, 45% merlot!) dronk ik jammer genoeg nog nooit, deze wijn wordt kwalitatief ( nog niet qua prijs) gelijkgesteld met de premier GCC s !!!
  Ondanks de valse start toch een memorabel avondje blijkbaar…

  Like

 13. Yep memorabel was het zeker! Ik denkt dat dat terecht is dat die als 1er gcc wordt beschouwd. En veel geld voor die Cloître!

  Nog iets over cru bourgeois en leeftijd.
  Ik proefde onlangs Beaumont (Haut-Médoc) 1999 en dat was echt goed, alleen mocht die naar mijn smaak iets vroeger gedronken worden. (heb er nog 2)
  Ik dronk ook Peyredon-Lagravette 1998 (Listrac-Médoc) en die kon er nog het best tegen.
  Haut-Maurac (Haut-Médoc)1998: niet meer lekker ..

  Like

 14. Mijn eerste kist wijn… Een jaar of 5 geleden te koop in Aldi aan 8.95€. Heerlijk. Laatste fles gedronken goed een jaar geleden en dan al net op randje.

  Like

Reacties zijn gesloten.