Mooidonk


Een glas Pétrus 1982 maandagochtend om zeven uur in een werkweek.
Een Romanée Conti 1995 tussen de hete staalovens van Sidmar.
Een Yquem 2001 in een urinoir op de Gentse feesten.
Een Krug in gezelschap van Filip Dewinter.
doh!-45

De omstandigheden waarin je wijn drinkt bepalen mee het genot. Het tijdstip, de omgeving, de entourage.
En dat heeft wijnhuis Lambrecht goed begrepen.
Om de twee jaar houden zij een degustatie in het kasteel van Ooidonk (bij Deinze) waar een 15tal wijnboeren hun waren komen voorstellen.

Ik moest er toevalligZ72Z9_mort-de-rire-15zondag in de buurt zijn en sprong eens binnen.

ooidonk1
 
 
 
ooidonk2
ooidonk3
ooidonk4
ooidonk5

 
 
ooidonk7


In volgend bericht bespreek ik enkele ontdekkingen….

6 gedachten over “Mooidonk

 1. Geachte blogger, ik moet wijselijk toegeven dat ik in het gezelschap van Mr Dewinter al een Krug gedronken heb, we hadden het op dat moment niet over politiek, in het privéleven zijn dit aardbewoners zoals gij en ik!!!! We waren toen niet aanwezig in Wallonie of Gent maar de foto’s hierboven komen aardig in de buurt. Er zijn ook enkele Romanees voorbij gekomen en de Petrus was inderdaad al in de ochtend aan de beurt maar niet op een maandagochtend, gelukkig. Ik zeg nederig dat dit een zeer sterke blog is waarvan ik regelmatig genietend kan lezen, momenteel met een glas Pingus voor ons (het moet niet altijd bordeaux zijn) maar geef toe, jullie geilen toch allemaal op dit soort flessen…… Santé

  Like

 2. **Hartelijk dank voor het compliment ivm de blog, dit doet ons veel plezier.
  **De heer De Winter is inderdaad een aardbewoner zoals u en ik. Jammer genoeg heeft Filip dit zelf nog steeds niet begrepen en blijft hij zich focussen op het kleine lapje grond van ocharme 13000 km² waar hij enkele decennia geleden toevallig uit de baarmoeder ontsnapte.
  Ooit hoorde ik hem letterlijk zeggen dat de problemen in de ontwikkelingslanden de zijne niet waren.
  En dat voor een aardbewoner!
  **Het woordje ‘geilen’ vind ik hier wat ongepast, daar zijn andere blogs voor, maar ik moet toegeven dat de meeste modale wijnliefhebbers ( waartoe ik mezelf reken) enigszins ‘kicken’ op de grote namen in de wijnwereld. Dit heeft misschien meer te maken met hun onbereikbaarheid dan met de intrinsieke kwaliteit ( sommige wijnen worden gewoon zo duur verkocht om de exclusiviteit en de daarmee gepaard gaande populariteit gewoon te verhogen ), maar een grote naam op tafel laat geen enkele wijnfanaat koud.
  Een neoconservatieve ultrarechtse nationalist ROND de tafel daarentegen verstoort het warmtegevoel.
  **Die Romanees en die Petrus, hoe waren die? Kicken wij daar terecht op? En die Pingus, is dat ook zo’n kick, of is het eerder een afkickwijntje?
  Ik dronk gisteren dan wel slechts een simpele Fitou, maar toch, santé!

  Like

 3. …was je dus op bezoek, aangezien ik vlakbij het kasteel woon. Alleen wist ik niets af van een wijndegustatie, de graaf mag me wel eens inlichten… 😦

  Like

 4. Kicken op grote namen misschien wel, maar ik zou mijn glas Pingus Dominio zeker niet al typend voor de PC opdrinken. Niet dat het ooit zover zal komen.

  Maarten.

  Like

 5. Wat heet kicken natuurlijk. Ik zou liegen als ik zeg dat het kunnen proeven van een Margaux, Pétrus, Mouton etc mij geen kick zou geven. We kunnen dan ook weinig anders verwachten hè. De druk op de schouders van deze edele heren is bijzonder groot. Echter het proeven van een waanzinnig glas van een nederig domein of château bezorgt mij een kick waar het gemiddelde Red Bull-evenement nog een puntje aan kan zuigen. Het verschil tussen de nobele onbekende en de vaste waarde ligt in de verrassing, het onverwachte. Tussen de vele ondraaglijke Winterharde wijnen een elegante parel vinden, dat is pas kicken!

  Like

 6. ‘Het verschil tussen de nobele onbekende en de vaste waarde ligt in de verrassing, het onverwachte.’
  Schoon gezegd Pinot, wij gaan eens een pint gaan pakken!
  Kijk mannen: steek die Petrus, Margaux en co. maar eens in een sok en zet er wat andere deftige wijnen naast (die evenwel niet noodzakelijk voor een mensenleven over de toonbank gaan). Eens zien of de eigenaar die er een lap voor neergeteld heeft dan nog kickt als zijn Petertje of Margootje voor minder uit de bus komt … .

  Like

Reacties zijn gesloten.