Mini-berichtje

 *Pinot kocht speciaal voor ons een fles Bandol, opende ze, proefde ervan en beschrijft ze hier voor ons!
SSSuits you!

*Mocht u de krant of het tvblad vandaag gemist hebben en u wil zien wat voor klieren Michel Roland en James Suckling zijn (meer impressies hierover op deze plek): deze avond ( update:ondertussen verleden tijd) om 22.45 uur speelt op canvas Mondovino ( na de eveneens bekijkenswaardige prent van onzen eigen wijze gast Felix Van Groeningen Steve + Sky )

*Wij vertoefden vorige dagen afwisselend in Rome, Amsterdam, Athene, Kopenhagen en vele andere Europese steden  zonder in het vliegtuig te stappen.

atomium

 Ik profiteerde ervan om even Brussel vanuit het atomium ( voor de eerste keer in mijn leven!!) te bekijken.

mini mini

Vanuit het Atomium lijkt Mini Europa wel een Mini Mini- Europa

 clos vougeot

Tot slot een blik op mini-Clos de Vougeot.
Jammer genoeg konden we zelfs geen mini-glaasje proeven…

3 gedachten over “Mini-berichtje

  1. In oktober was ik in Chianti en hebben we een aantal wijndomeinen bezocht. Bij een van de wijndomeinen raakte ik in gesprek met de zoon van de eigenares over “super tuscans”. De conversatie verliep in horten en stoten dankzij mijn beperkt Italiaans en zijn beperkt Engels maar ons gesprek kwam op het volgende neer:

    We hebben ook een super tuscan op basis van merlot. We werken liever en beter met onze eigen inheemse druiven maar door Parker en Suckling kunnen we niet anders dan een super tuscan maken om serieus genomen te worden op de Amerikaanse markt (50% van hun omzet). De super tuscan is heel belangrijk voor ons maar enkel omwille van marketing doeleinden. En hij eindigde letterlijk met: “Onze chiantis maken we met liefde en respect, onze super tuscan met chemie”. Waarop we samen een paar glazen chianti degusteerden ….

    Like

  2. wordt dus perfect geillustreerd in de film, waar men begint bij een wijnbouwster uit de Jura die in 1985 haar man verloor en vanaf dan al haar liefde gaf aan haar wijnstokken, en in de volgende scene M Rolland volgt die vanuit z’n limousine telefonisch de slaafs volgzame wijnbouwers adviseert. Micro bullage!!Micro bullage!!Macro bullage!!

    Like

Reacties zijn gesloten.