The Beatles en Bordeaux (House of winelove)

Give me a break.
Ik wéét dat er buiten
Bordeaux schitterende wijnen worden gemaakt.
Ik wéét dat ze in veel gevallen (zolang Parker en co ze niet ontdekt hebben) een stuk goedkoper zijn.
Ik wéét dat ook ik op een dag grotendeels van andere wijnen zal genieten. Een wijn gemaakt aan de oevers van de Duero zal verkiezen boven één waarvan de ranken zicht hebben op de Garonne.
Ik wéét dat.

Maar ik weet ook dat de passie van zowat elke wijnliefhebber- zelfs die van de meest ervaren handelaars en sommeliers- ooit begonnen is met de wijnen uit de buurt van de Gironde.
En dat de meesten, ondanks hun open blik, pas na een vijf-of tiental jaren écht de overstap maakten naar andere appellaties en landen. Meestal nadat ze op een punt kwamen dat ze het wel gezien (geroken en geproefd) hadden, dat Bordeaux wel lekker bleef, maar duur en wat eentonig werd.

Geloof het of niet, maar dit punt komt er ook bij mij aan.
Ik wil het echter liefst zolang mogelijk uitstellen.
Ik doe dit bewust. Ik kan nog steeds verlangen naar de eerste maal dat ik Lafite, Haut Brion of Pavie zal proeven. En ik weet dat deze wijnen misschien zullen ontgoochelen, maar het verlangen is soms mooier dan de daad, de jacht is veelal mooier dan de vangst.

Zoals mijn wijnpassie begon met de rode en de witte van Bordeaux, begon mijn muziekpassie ooit met de rode en de blauwe van de Beatles.
Ondertussen legde ik een weg af via Elvis Costello, The Smiths, Dream Syndicate, Bad Religion, NOFX, Jon Spencer, Monomen, Man or Astromen en de hele Estruscatalogus, Fifty Foot Combo, The Walkabouts, The Jayhawks, Fountains of Wayne, Sufjan Stevens, Elliot Smith.
Maar tegenwoordig hou ik weer erg veel van zangers of groepen met…
Beatles
invloeden.

 

beatles en bordeaux


 

 

67 gedachten over “The Beatles en Bordeaux (House of winelove)

 1. Als ik nu onder de tafel ben, … zit ik niet op mijn stoel. Dus sta ik rechtstaand deze reactie te schrijven… Gran Vos is langsgekomen, goed dat het zo was en niet over de tafel

  Like

 2. ge zijt zat jong!
  De Pikes is wat bekoeld. Nu veel mooi fruit, venkel en mokkachocolade. Lekker maar ik blijf toch met het gemis aan tannines en die alcoholputz in m’n maag gesplitst (en dan zeggen dat ie twee jaar geleden tannines had waarvan je dacht dat ie het nog 10 jaar kon uitzingen).

  Like

 3. In café Onder den Toren in Leuven : “Ik zat?” ….
  “Nooit”
  Spijtig is deze man heengegaan…..
  Ai ai de Gran Vos is weer daar, nu gaat hij eraan!

  Like

 4. Onder den Toren, man man, waar is den tijd.. Heb zeer mooie herinneringen aan dit café. Flarden van heftig studentenleven komen weer boven als ik er aan terug denk … deze blog wordt hier begot een prachtige nostalgische trip.

  Like

 5. en dan moet je dat nu eens gan bezien: een zielige bruine krocht waar een bende ouwe knarren over een Stella gebogen zit.
  Ach ende wee!
  Geen Beatles op de achtergrond en slecht bier … tsk, ik ga lieverin Vinejo’s kelder zitten.

  Like

 6. Heb er ook weinig tot niks van teruggevonden (vandaar de vraag). Mijn verwachtingen zijn al serieus terug geschroefd … Ik laat wel iets weten hoe hij was.

  Like

 7. Foei foei: Gran Vos is de betere cuvée van Viñas del Vero (zie: Delhaize), Somontano. Een Reserva, Cabernet Sauvignon als ik me niet vergis.
  Vorige week zag ik er nog liggen… in e luchthaven in Madrid. Om en bij de 10 €.
  De Viñas del Vero 2002 Los Saso (eerder basiscuvée) is een fantastische wijn voor de 7 € die je ervoor betaalt. De 2003 ligt nu in het rek in Delhaize, heb ik nog niet geproefd.
  Als Gran Vos de lijn doortrekt, moet dat meer dan meevallen. Benieuwd naar de proefnotities.
  En is die in België te koop?

  Like

 8. Gran Vos 2003 is te koop bij Delhaize Wineworld (11 euro) en is inderdaad een reserva, van CS en Merlot. Ze hebben er ook de VINAS DEL VERO COLECCION 2003, die 7,99 euro kost en van CS gemaakt is.

  Like

 9. Die zie ik niet op de site…
  @PvdW: Thanks, ik wist niet dat de Vos bij delhaize te koop was.
  Die Collection ken ik niet. Iemand?

  Like

 10. Die korting stond in een speciale folder die wij donderdag in de bus kregen. Ik vind die folder even niet meer terug maar denk dat de promotie deze week start ( met nog een heel pak andere interessante wijnen!)
  De Vinas del Vero basiscuvée stond enige tijd terug 2+1 in DS, ik dronk hem bij m’n ouders maar hij viel dik tegen, denk dat het de 2003 was ( de 2002 vond ik nochtans super)

  Like

 11. Ik heb nog een voorraadje 2002 van Vinas del Vero in mijn kelder. Inderdaad super. Ik ga eens een flesje 2003 kopenb aan de kortingsprijs (ik heb de folder vandaag in mijn bus gekregen). Ik ben nu al gewaarschuwd voor tegenvallend resultaat. Die Gran Vos wil ik toch ook eens proeven. Ik laat het weten…

  Like

 12. toevallig op je blog gestoten… (op zoek naar een tekstje van de hand van Bernard Dewulf)

  ken niets van wijn…
  maar aangenaam verrast door je mooie schrijfsels, en je muzikale, politieke en culturele interesses, die zeer gelijk lopen met de mijne…

  zet meteen je blog bij mijn favorieten…

  … wegens je ongelooflijke ruimheid van geest en je prachtig taalgevoel…

  mooi…

  groetjes
  tinne

  Like

 13. Mijn grootvader zaliger zei altijd: Wacht maar, als de Chinezen komen! Ondertussen zijn ze er, maar ik weet niet of er Chinese opa’ s geweest zijn die waarschuwden voor het omgekeerde.

  Ps: Hartelijk dank voor de mooie woorden, dat doet deugd!

  Like

 14. Gisteren gekocht in de Delhaize aan -20% en dadelijk gedegusteerd: nog wat jong (ten minste 1 jaar in de kelder laten of langer als je eraf kan blijven), daardoor iets teveel hout op de voorgrond, echter na een tijdje in het glas verdwijnt dit. Dan proeven we reeds een aangename ronde wijn met zachte tannines en een niet overdreven vanille-tint. Zalig lekker wijntje, een aanrader en zeker voor de huidige prijs bij Delhaize! Ik heb de 2001 immers al zijn staan voor 17.75 (en dan nog bij een web-winkel).

  Like

Reacties zijn gesloten.