Zielig, angstaanjagend, hoopgevend en triest

Zielig
Iedereen is nu boos op Bartje de Wever. Hij is de spin, de intrigant, de saboteur.
Maar De Wever speelt gewoon de rol die men van hem verwacht, verloochent z’n idealen niet en dwarsboomt daardoor een regeringsvorming à la Belgique: ééntje van onderhandelen, verkrijgen, opofferen, compenseren, geven en nemen. De enigen die men iets kan verwijten zijn
Yves Leterme en zijn CD&V. Verblind door verkiezingsgewin haalden zij een partij van conservatieve nationalisten in huis, een partij die eigenlijk niet in België is geïnteresseerd maar nu dus een zeer zware stem heeft in de vorming van een regering voor hun zelfverklaarde wangedrocht.

Angstaanjagend
Gelezen in DS:
Volgens de Russische wet zijn éénmansacties als protest toegelaten. Oud premier Nemtsov begon er zo eentje voor de poort van de gevangenis waarin schaakkampioen Kasparov was opgesloten ( gewoon omdat ie in de oppositie zit…). Plots kreeg hij het gezelschap van (zogezegd sympathiserende) regeringsaanhangers. Daardoor was er plots sprake van een samenscholing waardoor Nemtsjov kon worden opgepakt.
Poetin
 
jaagt me nog meer schrik aan dan De Winter en Annemans samen, vermomd als Hannibal Lecter en  Freddy Krueger… (denk ook aan Politskovskaja en Litvinenko).

Hoopgevend
Beds are burning, herinnert u zich dit nummer nog? De ex-zanger van Midnight Oil Peter Garett is in Australië benoemd tot minister van Milieu. Zou het de nieuwe regering ginds dan toch menens zijn met de radicale omzwaai inzake milieubeleid?

garrettp

Hier in ons landje is milieu allesbehalve een thema, men heeft het te druk met stoute stóute burgemeesters en het toekennen van allerhande rechten aan bedrijven om zich schatkistverslindend notioneel af te trekken.
Frank Vanderlinden, waar wacht je nog op?

fvdl


Triest
Vinea is failliet. Jammer toch voor Johnny Grootvriendt
en zijn ploeg die steeds weer knappe en originele wijnen wisten aan te bieden.
Het geeft me een vies smaakje, maar hier kan u de voorwaarden voor de veiling van de stock bekijken…

 

6 gedachten over “Zielig, angstaanjagend, hoopgevend en triest

 1. Het wordt vast en zeker een winderig weekend, dus zou ik zeggen ideaal weertje om wat blogplezier in de huiskamer te brengen. Alvast een prettig weekend gewenst en tot een volgende keer, wanneer ik nog eens kom binnenwippen…

  Like

 2. wat een dark and brooding post. Tijd om naar Sigur Ròs’ () of ook wel genoemd ‘eighteen seconds before sunrise’ te luisteren (hier is het Brahms 4, ook herfstig).
  Jammer van Vinea. Spijtig dat de markt en het gros van de wijnkritiek nog steeds richting mainstream handel stuurt. Zo van die zaken als Vinea zijn dan altijd de klos.
  Misschien kunnen we de stock eens inkijken vanaf 05/12 en samen bieden op een paar loten die interessant lijken? Dan zijn er toch nog een paar flessen die naar kelders gaan waar ze gekoesterd worden … .

  Like

 3. Ik heb de eer en het genoegen om u op de hoogte te stellen dat VINEA er weer staat!
  Wij ontvangen onze trouwe klanten opnieuw in onze huislijke kelders te Gooik.
  Wees welkom!!!
  w.c.t. Vinea: 02/460.86.00

  Like

Reacties zijn gesloten.