Fool mE – BAY

Sommigen houden een extra maandloon over aan de vérkoop, anderen sluiten een extra lening af voor de áánkoop van wijnen op e-bay.
Tot op heden deed ik geen van beide, maar extra voorzichtigheid is in sommige gevallen toch aangewezen.
Onlangs wisselden volgende flessen van eigenaar voor de niet onaardige som van 3460 EUR. Dit is sowieso al heel veel geld, maar in dit geval is het bedrag nog net iets méér over the top. U kent toch wel de tekentjes waarvoor allen die het goed met ons voor hebben ons altijd waarschuwen? Onze goeie ouwe kleine lettertjes ???

 

Collection de 12 bouteilles : Petrus 1990, Margaux 1986, Las Cases 1986, Trotanoy 1990, Angelus 1990, Montrose 1990, H-Brion 1986,etc…

You’re bidding on a collection of 12 great bottles:

·        1990er Château La Fleur-Petrus, Pomerol
·        1989er Château D´Issan, Margaux
·        1990er Château Trotanoy, Pomerol
·        1986er Calon-Segur, Saint-Estephe
·        1986er Château Margaux, Margaux
·        1986er Grand Vin de Leoville du Marquis de Las cases, Sain-Julien
·        1990er Château Angelus, St.Emilion
·        1986er Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Pauillac
·        1990er Château Montrose, Saunt-Julien
·        1992er Château La Mission Haut Brion, Pessac-Leognan
·        1986er Château Haut Brion, Pessac-Leognan
·        1990er Petrus, Pomerol
 

great bottles ( no wine )

Prix pour le lot de 12 bouteilles. 

Les étiquettes et les bouteiles sont parfaites. 

En raison de trop nombreux problemes avec les cheques et du fait que je n’ai pas de compte Pay Pal (car ils prennent 4%…), paiement UNIQUEMENT par virement bancaire. Je vous donnerai mes coordonées des la fin de la vente.

Mais pas d’inquietude : regardez mes évaluations, j’en suis à 102, 100% positives !!! En plus, je livre tres rapidement… 

All these bottles are in best condition and they are very very rare. Price is for all 12 bottles. Transport to France costs 25,- Euro. Bottles are only for decoration. That means, that these bottles are empty, but they are original closed and have 100% original cap, cork and label. They are in excellent condition.Good luck for this auction! No waranty or cancelling. (Keine Garantie/Gewährleistung/Rücknahme) 

Bekijk Hier   de originele aanbieding op ebay.Z72Z9_mort-de-rire-15

 

 

En onlangs werd er ook een object geveild voor wijnliefhebbers met weinig geduld (en nog minder gezond verstand):

  

La Pyramide de Courbu est d’abord un bel objet d’art rare et luxueux fabriqué artisanalement en France.

La Pyramide de Courbu, faite de verre et de laiton, est la reproduction parfaite au 400e de la Grande Pyramide de Cheops. Elle exerce  son mystérieux pouvoir de vieillissement sur les vins placés à l’intérieur. Un séjour de 3 semaines représente environ 2 ans de vieillissement.

Dimensions : 58 cm x 58 cm, hauteur 37 cm. Poids 14 kg.
1000,00EUR

pyramide

 Bekijk hier de originele aanbieding op e-bay


 

8 gedachten over “Fool mE – BAY

 1. Vergeet die kleine lettertjes maar eens te lezen! Wie wil er nu lege flessen met de kurk en cap intact? Wij bewaren ook wel eens lege flessen van wijnen die de moeite waren, maar die hebben we dan wel zelf leeggedronken en die krijgen een ereplaatsje in de kelder.

  Like

 2. Ik denk toch niet dat deze verkoper zijn 100% tevredenheidsratio zal behouden na deze slinkse verkoop.Ik koop zelf ook wel flessen op eBay en ik heb nog nooit zulke fratsen voorgehad maar de boodschap blijft toch om op te letten.

  Like

 3. De koper is misschien niet zo dom als jullie denken!
  Hij zal de lege flessen vullen met een goedkope wijn en vervolgens de hervulde flessen verkopen op ebay. Winst gegarandeerd!

  Like

 4. nu de grote namen hier toch over en ’t weer rondvliegen, volgende vraag. Ik heb vorig jaar van een kennis een fles Chateau d’Yquem “Y” 1985 gekregen. Een volle fles (is zeker) en met oorspronkelijke inhoud (mag ik hopen).
  Hij had deze, tesamen met 300 andere Franse pareltjes, een aantal jaren geleden geërfd van zijn nonkel Priester, omdat hij ooit diens wijnkelder was mee gaan verhuizen. (Eerwaarde nonkeltje had deze dan weer doorheen de jaren als belegging bijeengekocht op advies van zijn huishoudster (sic))
  Soit, een erfenis waar elke wijnliefhebber van droomt en van gaat kwijlen (een natte droom, quoi).
  Enig ge-google leerde mij dat deze “Y” reeks een droge witte wijn is van Yquem, die niet elk jaar wordt gemaakt. Iemand hier wat meer info over?
  En wat is hier nog van te verwachten na 22 jaar? (een ouderdom die voor de zoete Yquem’s wellicht geen enkel probleem zal zijn)

  Like

 5. Ik heb hier bij mij een boekje dat alle gouden wijnen uit de Bordeaux-streek bespreekt (Het goud van Bordeaux van Pieter Taselaar, dateert wel al van eind jaren ’80) en waarin ook melding wordt gemaakt van deze droge variant Yquem. Hij bespreekt deze als volgt : Relatief gezien staat er teveel Sauvignon aangeplant. Zijn de omstandigheden zo dat niet alle Sauvignon (het hoofdbestanddeel van Sauternes blijft Semillion) nodig is voor de zoete versie dan plukt men de druiven in een normaal stadium van rijpheid.Zo bekomt men een geurige, stevige en mild droge wijn die in eerste instantie sterk aan zijn grote broer doet denken. De afdronk mist echter het rijke, zoete, het prachtig genuanceerde en gewelfde van Yquem . Hijis perfect bij Paté en volle (wat dit ook moge betekenen????) voorgerechten, maar vooral bij mooie visschotels.
  In de wijngids 2008 (Hugh Johnson) wordt er ook melding van gemaakt en hier staat de 1985 aangeduid als op dronk maar zeker nog enkel jaren te bewaren. Aan jou de keuze dus.

  Like

 6. voor het opzoekingswerk. Mijn enige ervaring met deze wijn is het laten gaan van de 1965 ( geboortejaar, jawel..) ervan op de veiling in St Niklaas. Men ging tot 55€ voor een wijn die zelfs voor de vinaigrette waarschijnlijk niet meer voldeed.( zie ook link )

  Like

Reacties zijn gesloten.