Vergetelheid

Waarom wordt een krant gemaakt? Als de visboer haar niet gebruikt om de aal in te draaien, komt ze wel terecht op de bodem van de kattenbak. Hetzelfde lot dus als alles wat hier verschijnt. Een dag later kijkt niemand er meer naar, de glimlach is voorbij, het nieuwe alweer verdrongen door ander nieuws.

Vrij naar Jeroen Brouwers 

 vergetelheid

8 gedachten over “Vergetelheid

 1. … natuurlijk ook nog altijd de gekken die eerst de ganse historie lezen…:-)

  Trouwens, ik meen me te herinneren dat je tijdens de Carrefour september promoties de Domaine Rochebin kocht (Bourgogne). Wel ik deed dat ook… maar zal het nooit meer doen. Ik deed gisteren de fles open en het was lang geleden dat ik nog zoiets slecht dronk (zuur!). Had jij betere ervaringen met jou fles ?

  Like

 2. maar weet je wat, ik doe ze seffens mee naar de wijnles, dan hebben we ook het oordeel van 10 andere sommelierstudenten…
  en ben ik er ineens ook vanaf 😉

  Like

 3. Ik zou zelf een wijnrek/wand maken en ben eigenlijk op zoek naar een aantal voorbeelden of liever tekeningen hiervoor. Kennen jullie het bestaan van een website waar ik hierover meer info kan vinden? Ik bedoel dus niet de sites die kant en klare wijnrekken aanbieden. Ik wil er zelf aan beginnen. Alvast bedankt voor de info.

  Like

 4. Zo gezegd zo gedronken dus.
  Ik stond al klaar met enkele rake uitspraken over zure Bourgognes en prijs-kwaliteit, maar eigenlijk viel deze fles ( ik zeg dus wel duidelijk fles, want zoals je weet er bestaan geen goede wijnen, enkel goede flessen) ons allen heel erg mee. Hoog in zuren, jawel, maar zowel in neus als in mond pakken rood fruit, die ons dan wel deden denken aan een cru uit de Beaujolais ( en zelfs wat aan een biodynamische) maar die zeldzaam zijn in een bourgogne uit de 5€ klasse.
  Ik moet er wel bij zeggen dat pinot noir een druif is die ik ook pas enigszins heb leren apprecieren door er veel van te proeven, je kan die totaal niet vergelijken met andere, zwoelere of krachtigere druivensoorten zoals grenache, cabernet enz…
  Ik had achteraf dus zeker geen spijt dat ik zo’n flesje heb meegegrist. Maar er wat extra van bijkopen komt niet direct bij me op ( tenzij om iemand een typische pinot noir–zonder vatrijping – te laten proeven).

  ps: en t zijn idd die gekken die me elke keer weer de motivatie geven om hiermee verder te doen…;-)

  Like

 5. Ik proefde een glas van je fles en moet uw analyse enigszins bijtreden. Maar relativeren is natuurlijk de boodschap.
  Puur blind is dit een fruitige, misschien ietwat dunne maar toch wel best drinkbare wijn. Een beaujolais zag ik er niet meteen in, maar soit. Zuur? Tja, een generieke bourgogne – wat zeg ik: een pinot noir tout-court – heeft natuurlijk maar zelden gebrek aan zuren. Bij deze wijn is dat niet anders, maar ik had toch niet het gevoel dat het om een onrijpe wijn ging. Een ferme aciditeit, dat wel. Maar een “muilentrekker” (dat is hoe ze van die superzure ronde rode bonbons hier noemen): neen hoor.
  Misschien hoor je een wijn niet zo te beoordelen, maar toch moet je hem in zijn kader zien. We spreken hier over een bourgogne van 5 euro, en neem het van mij aan: voor die prijs loop je daar in die appellatie doorgaans beter in een zéér brede bocht om heen. Maar wie voor 5 euro een bourgogne kan maken waarvan je de fles niet meteen in een vlaag van woede tegen de muur kwakt, verdient misschien niet meteen een innige omhelzing, maar toch een klein schouderklopje.

  Like

 6. om andermans opinie te lezen. Ik heb hem gisteren ook nog eens geproefd (er was nog meer dan genoeg van over :-)) maar hij kon me weer niet bekoren… Nu klopt het wel dat ik nog maar zeer weinig bourgognes gedronken en misschien moet ik inderdaad de smaak nog leren apprecieren … of misschien is het gewoon mijn ding niet 🙂
  Maar zoals ik al zei, zeer interessant om de opinie van iemand anders (lees: 2 liefhebbers/kenners met pakken meer ervaring) eens te horen …

  Like

 7. Ik kan hier toch Jo’s beschrijving volgen. Mijn eerste indruk was toch ook een kruising tussen een Pinot noir en een betere Gamay. Alleen die zuren, ( naar mijn mening toch nog zeer doenbaar voor een Bourgogne ) waren moeilijk te plaatsen voor een Beaujolais. Persoonlijk vind ik de Bourgogne 2005 ( in mijn zeer beperkte ervaring) een moeilijk te beschrijven wijn in zijn jeugd. Deze wijnen hebben blijkbaar tijd nodig ( volgens mij meer dan de Bordeaux ). Daarom laat ik altijd nog zeker een halve fles een dag (of twee) staan.

  Like

 8. Zal ik dan toch een slechte fles gehad hebben 🙂 ? Zit zwaar te twijfelen om toch nog een tweede flesje te gaan halen voor een herkansing…

  Like

Reacties zijn gesloten.