Wijn tanken

In Bilbo griste ik vorige week ‘Attica’ van Monza mee. Aan de  introductieprijs van 9.95€ kwamen waarschijnlijk wel meer muziekliefhebbers op dit idee. En geen van hen zal er spijt van hebben. Attica zit al een luisterbeurt of 10 in de auto cd-lader en ik vind ‘m bij elke rit beter.
Vrees niet, ik zal de cd hier niet bespreken, beluister  zelf enkele nummers op hun
Myspacepagina (het hevig rockende ‘Wie danst er nog?’, de schitterende titelsong en het bezwerende ‘ Bijna niets’).
Toch wil ik even stil staan bij één van de teksten waarbij ik eigenaardig genoeg aan ons, wijnliefhebbers, moest denken…


Het was een jaar van heel hard werken
en nu is het hoog hoog tijd voor rust
en voor de buren iets gaan merken
zijn wij al lang aan de azurenkust

we reizen veel en vooral heel stijlvol
en we doen dat met een zekere flair
onze levens zijn zelden halfvol
en al wat minder is is ordinair

maar we tanken wel in Luxemburg
als we tanken is het in Luxemburg

we zijn een voorbeeld voor de nieuwe natie
goed voorzien en hip van snit
en oh zo handig in de facturatie
veel in het zwart en niks in het wit

al ons geld staat safe in Zwitserland
op een rekening met vet veel winst
we hebben hoegenaamd geen onderpand
wel ons eigen jacht en niet van ’t minst

maar we tanken wel in Luxemburg
als we tanken is het in Luxemburg
met dank aan Luxemburg

Stijn Meuris mag zingen wat ie wil (en hij doet dat goed) maar wijnliefhebbers hebben hún manier om te ‘tanken in Luxemburg’. Vervang gewoon het refrein door ‘Maar we kopen wijn in denAuchan’...

Edoch, wie kan ons verwijten dat we de plaatsen opzoeken waar we onze flessen levenselixir het goedkoopst op de kop kunnen tikken?  
Zo had ik enkele weken terug een afspraak ten huize
Tienne, die een aantal superkoopjes uit het Franse wijnwalhalla voor mij had weggelegd…
 
“Kom binnen, zet u neer. Ik heb vijf flesjes openstaan.” (Het bleken er later zes te zijn)
Tienne weet hoe hij een wijnliefhebber moet ontvangen.
Na een wijn of vier kwam z’n vrouw binnen. Een vriendelijke begroeting volgde, plots zag zij haar man aan tafel zitten met vier gevulde wijnglazen voor de neus.
“Hoe, ik dacht dat gij ziek waart?” vroeg ze verbaasd.
“’t Is precies al wat beter” antwoordde Tienne voorzichtig.

We begonnen met een wijn ‘pour faire le palet’ waarvan ik me de toegankelijkheid, de volheid en de duidelijke (maar net niet storende) houtlagering herinner. Een witte Rioja, Gorrebusto. Tweede keer dat ik witte Rioja dronk en tweede keer aangenaam verrast.
Van wit ging het mooi naar rosé. De redelijk donkere kleur wees meteen op een niet-Provençaals exemplaar en ik noemde enkele kandidaten: Bordeaux?
Languedoc? Nee? Verdorie, welke (redelijk zuidelijke) appellatie maakt er nog mooie rosés ? AAAH. Alsof je aan een Johnny Depp fan vraagt hoe de piraat heet in Pirates of the Caribbean.
Tavel natuurlijk(de rosé, niet de piraat, die heet Sparrow). Bijna juist, zei Tienne, het is een
Guigal. Een ‘gewone’ Rhone dus, heel zuiver, mooi kruidig en fris, leuke lengte, een heel lekker hapje rosé.
Tienne had ook nog de rode van hetzelfde maison openstaan die ik zonder tegenzin mocht proeven. De
Guigal 2004 was een heel warme, volronde wijn met rijpe tannine en fruitige afdronk. Knap aan nog geen zeven euro.
Dan volgde een heel leuk moment.
Uiteraard had ik zelf ook een flesje mee om te degusteren. En met wat voor fles kan deze jongen anders opdagen dan met een Bandol? Ik stelde voor aan Tienne om zijn volgende fles en de mijne blind naast elkaar te proeven en ze eens te vergelijken. Ik schonk zelf als eerste uit en nam onmiddellijk mijn glas ter hand om te ruiken. De
Pibarnon 2000 had een fantastisch boeiende neus, animaal (leder, champignon), fruitig (rijp zwart fruit) en uiteraard ook kruidig. In de mond een enorm fris gevoel, zacht en toch stevig, een mooi uitgesponnen smaaksensatie. Het glas van Tienne dan. Hmm, dacht ik, ook dit is mijn geur. Enfin, niet de mijne, maar die waarvan ik hou. De neus is zelfs bijzónder gelijkaardig.
Even proeven…
Lekker.
Sappig.
Rijp.
Warm
Kruidig.
Leer.

…..BANDOL!!!…
Tienne, jij hebt me hier een Bandol uitgeschonken !
“Tja, vinejo, met wie kon ik beter mijn enige flesje Bandol proeven dan met jou?” Gekocht in Auchan aan 11€ (!),
Les Restanques de Pibarnon 2003. Een schitterende koop.
Inderdaad, deze tweede wijn  had niet de lengte en ingehouden kracht van zijn grote broer, maar is een zéér waardig representant van wat voor moois deze appellatie in je glas kan toveren.
Volgende fles dan maar, mijn gastheer laat er enkel in zijn tuin gras over groeien.
Alweer een le
uk moment omdat ik bij de eerste nip van deze wijn een gevoel van herkenning had dat me de vraag deed stellen of ik een vraag mocht stellen.
Tienne, mag ik eens iets eigenaardigs vragen?
Liever niet maar als je je écht niet kan bedwingen…
Is dit een
Magrez-wijn?
“Ahum…
Ga je me me nu de zuurtegraad en de concentratie aan fenolen ook geven? Antwoordde Tienne.
Bingo dus, “
Si mon Père savait” was inderdaad zo’ n typisch schitterend gemaakte, fluweelzachte, superrijpe maar ultrafrisse wijn waar het huis ‘Magrez’(La Tour Carnet, Fombrauge, Patiencia, Pape Clement,…) het patent op heeft. Een Côtes de Roussillon uit 2004, geen ongelooflijk complexe, maar wel een ongelooflijk LEKKERE wijn. Aanrader zowel voor de leek als de liefhebber.
Vooraleer de barre terugtocht richting Gent aan te vatten mocht(moest) ik nog een laatste wijn proeven. Naar wat ik tot op heden van hem las zag ik in Tienne een fervent Bordeauxliefhebber (jaja, ik ben niet de enige die dit durft toegeven!) en zoals bleek uit m’n gesprekken zelfs een echte kenner. Mijn vermoeden dat de behoorlijk donkerrode wijn die ik in m’n glas kreeg een Girondin zou zijn werd algauw bevestigd door de zachtfruitige neus met wat grafiet en zoethout. Ik dacht onmiddellijk aan een rechteroeverwijn, zeker na het stevige maar toch soepelsappige en zachte mondgevoel. Tienne gaf toe dat er behoorlijk wat merlot in zit (50% bleek later) maar het was wel een linkeroever. Chateau Poujeaux, Moulis 2004.
Bij het verlaten van de suburbs van de Kortrijkse metropool voelde ik deze mooie Moulis nog lang op mijn tong dansen. Een bezoekje met een schitterende nasmaak.

IMG_0290

35 gedachten over “Wijn tanken

  1. als je het hebt
    over de tekst van Monza: ik ook
    over Tiennes ontvangst: ik ook
    over mijn toevalstreffer: die 99 keer dat ik ernaast zit daar schrijf ik niet over hoor…

    Like

  2. … zal hopelijk nog tanken, maar nu effe wachten.

    Ook voor mij was het een schitterende namiddag.
    Toffe kennismaking, een goeie babbel en ja, een glas wijn. Die kennismaking met Pibarnon (2000) is om niet meer te vergeten. Voor mij een geweldige complexe wijn.

    Mooie intro en een prachtig resumé van de namiddag. Bij het lezen was het alsof ik de namiddag opnieuw beleefde.

    Zopas terug van de FAV Roncq. Het aanbod (+ toeloop) was zoals Vinejo schreef idd. beperkt. Toch de volgende interessante wijnen (voor mij dan toch) gekocht:

    PROEVERS :
    1) Tentation de Bourdillot 2003 à 7.50 : hier aangeraden
    2) Ventoux Vieille Ferme 06 rouge à 4.50 : Beaucastel
    3) Tavel les Esperelles d’Aqueria 07 à 7.50

    ANDERE:
    1) Dom. des Valanges cuvée hors classe 06 St-Véran
    à 9.95. Prijs/kwaliteit TOP : 3 flessen
    2) Guigal Crozes Hemitage 04 (RP88) à 9.95 : goeie ervaringen met dit huis : 3 flessen
    3) SMPS 04 à 13.00 : lekker commercieel : 3 flessen

    BORDEAUX: kocht van volgende wijnen 6 flessen. Blijkbaar is Bordeaux voor mij een duivelse wijn.
    … van God los…
    1) Siran 05 (WS91) à 21.95
    2) Poujeaux 05 à 18.35 (de 04 laten staan voor Bert en enkele 05 voor Wim). Werd wel ingescand à 18.95 maar staat in de rayon geprijsd à 18.35. Opletten dus.
    3) Clos de l’Oratoire 04 (RP90/WS90) à 20.95

    Like

  3. Stijn zijn tekst, maar ook die van jou is aangenaam lezen. Wij hebben Attica intussen ook in huis en het is idd een aanrader.

    Like

  4. Tof verslag, toffe proeverij!

    Vorige vrijdag heb ik ook nog eens een proeverij georganiseerd. Enkele maten wilden eens op een gezellige manier wat bijleren over wijnen. Ik heb voor hen gekookt en de wijnen gekozen. De bedoeling was om zoveel mogelijk verschillende dingen te laten proeven. Er passeerden 3 witte en 3 rode de revu:

    in wit: 1)JBG Savennières 2002. Heb deze tip via deze blog gekregen. Waarvoor dank want het was een schot in de roos. Iedereen zag wel in dat deze wijn van de drie veruit het meeste persoonlijkheid had, maar sommigen verkozen toch een commerciële wijn. De bijenwas kwam er goed door en ook een lichte grappa-achtige toets van steeltjes, pitjes. De wijn had ook baat bij een iets hogere temperatuur.
    2)Chardonnay 2006 van Casillero del diablo. Een bekende, kwaliteit voor de prijs. Maar bij deze fles was iets vreemd met de neus: visgeur zoals bij het openen van een blikje tonijn. Dat was allesbehalve smakelijk.
    3) Sauvignon blanc 2007 van Nobilo uit Marlborough in Nieuw-Zeeland. Behoorlijk rassige sauvignon met een exotisch boeket en gras. Een echte clash met de vorige, wat voor mijn maten zeer euh educatief was. Commercieel correct gemaakt maar mist nog een beetje zuur. Bij de casillero was er eigenlijk een algeheel zuurtekort om het interessant te maken.

    in rood: 4)Aloxe-Corton 2005 van Michel Maillard uit de Delhaize. (13,90 euro) Lekkere, evenwichtige Bourgogne: mooie kleur, goede zuren, lekker fruit en gepaste houttoets. In vergelijking met de premier cru is er nogal een groot verschil dat zicht niet vertaalt in de prijs. Ik zou de 1er cru aanraden. De Grand cru is duur en kost +- 30. Ik dronk deze “le rognet” van het jaar 1998 aan 20 euro. (korting) en was zeer content met de wijn. (net iets te oud, maar dat gaf niet)
    Maar weinigen vonden dit echt lekker, te zuur was het botte verdict. Ik had de wijn vroeger op de dag geproefd en toen was hij dik in orde, tijdens de proeverij was hij inderdaad aan de zurige kant. Maar ik denk dat het oordeel ook te lijden had onder de witte die al gepasseerd waren.
    5) Seleccío Especial 2004, een Priorat van Rotllan Torra. (11 euro) (50% grenache, 25 % carignan en 25 % cabernet sauvignon) 1 jaar op Amerikaanse eik gerijpt, 1,5 jaar op fles
    Merkwaardige wijn. Het boeket was zo afstotend dat het het oordeel over de wijn bepaalde. rabarber, iemand zei beerput, rottend hout…. Vervelende walm eigenlijk. De smaak werd overheerst door hout. Zware tegenvaller
    6) Bonarda reserva 2007 van Argento in Argentinië. Iedereen vond dit lekker, gemakkelijk wegdrinkende wijn. Veel lekker rood fruit met mooie houtimpressies en een kruidigheid.

    Nog geproefd de laatste tijd:

    -Gisteren Guigal Côtes-du-Rhône 2004 geopend. Had dit gekocht op aanraden van Tienne. En inderdaad lekkere wijn en mooie prijs! Bijzonder content van.
    -Eergisteren in een impulsieve bui een fles Cos d’Estournel 1999 uit de kelder gestolen. Fles was nog koud. Eerste geurimpressies: omgewoelde aarde, hint van truffelgeur. Daarna kwam veel hout opzetten met toets vanille en sigarenkistje. Eerste teugen veroorzaakten wat adrenaline door de kracht van de wijn, spannende momenten. Maar dat veranderde toch omdat het hout begon te irriteren. Nu en dan zuur in de finale maar ook droogtrekkend. Overdaad aan hout, ontbrekend aan fraîcheur. Ik heb meer van de Guigal genoten…
    -Jacquère de Savoie 2004 van Noël Dupasqieur. (gekocht bij Wouter de Bakker)
    Ontmoeting met een voor mij onbekende druif en wijnstreek eigenlijk. Discrete neus met appel die deugd heeft van wat opwarming. Verrassend vol en aromatisch met veel maar goede zuren. Prijs/kwaliteit optimaal.
    -Dossi Rossi 2000 van Monti
    Robijnrood, met lichte evolutie
    boeket met licht konfijt, lichte muskus, hout, snoepjes
    De body is zacht, te licht eigenlijk. Was lekker, aangenaam maar dan mag je de prijs niet kennen. Wel denk ik dat 8 jaar gewoon te oud is voor deze wijn. ‘k had hem liever jonger geproefd.
    -Croizet-Bages 2000. Een maat had deze fles mee. Die was reeds een dag open, zonder vacuvin of dergelijke. Wat ik proefde zou ik in geen 100 jaar als een grand cru classé getraceerd hebben. Al wat ik al las op de blog of elders was ten zeerste van toepassing..

    Tienne, als ik dat zo lees dan zijn wij streekgenoten?
    Ik ga straks ook eens kijken in Auchan. De Crozes-Hermitage van Guigal interesseert mij nu ook wel 😉

    Like

  5. Die Guigal ga ik ook eens onthouden.

    Ik dronk dit weekend een zeer, zeer mooie Rioja, de Muga Reserva 2002. Iemand enig idee of die ergens in de Kempen verkocht wordt (vond enkel een verkoper in Kortrijk en Overijse…) ?

    Like

  6. Ja Matten, gij kunt lezen dat we streekgenoten zijn…
    Spijtig van die Cos.
    Die Nobilo SB kocht ik vorig jaar ook eens. Vond ik een eigenaardige wijn. Mss iets te exotisch? Of zoals jij zegt te weinig zuur?
    Van die Savennières hoorde ik hier al veel goeds. Ga die dan ook eens proberen, maar ’t zal niet voor direct zijn.

    @ NCO
    Vanzelfsprekend weet ik deze wijn hier te vinden, jammer genoeg niet in jouw streek.
    Als je ooit een wijnhandel vindt die hem in zijn gamma heeft, mss ook eens informeren naar de Muga rosé en de Muga Blanco barrel fermented. Deze twee krijgen doorgaans lovende commentaar, en dit voor bijna de helft van de prijs van de reserva.

    Like

  7. Yep exotisch, veel passievruchten. Heb net het laatste restje geproefd. Viel toch mee qua zuren, ik neem dat terug.

    Ik las iets over suburbs in het Kortrijkse… Wel ik woon in de suburb of het boerengat Bellegem. Mocht je het eens zien zitten om ooit een proeverijtje te houden, laat maar weten ;-). Ik heb altijd wel iets in de kelder liggen..

    Like

  8. Ik ben eigenlijk een inwijkeling.
    Moar ik ki ne kji noa …….. gewist,
    en ‘k ben er blijven plakken.

    Ja, mss moeten we eens een guldensporenwijnslag houden.

    Like

  9. nog eens een brief ipv een ‘gewone post’.
    Het moest even wennen een bericht van meer dan 30 regels te lezen, sinds Amaronese zijn voorjaarsslaap houdt 🙂
    Croizet Bages: alweer een bevestiging van wat velen al moesten vaststellen, jammer genoeg (GCC onwaardig, zo getuigde indertijd ook o.a. Neal Martin van Wine Journal openlijk).
    JBG Savennieres: voltreffer hé! (amai, een commerciële dáártegen, zetten…)

    Like

  10. @ matten en tienne

    Ik had al zoiets vermoed dat jullie ook uit het Texas van Vlaanderen waren. Voor een guldensporenwijnslag ben ik zeker te vinden.

    @ iedereen – gisteren ook naar FAV Auchan geweest. Officiële start was eigenlijk vandaag maar gisteren stond alles er al. Er zijn een beperkt aantal flessen die niet id catalogus stonden. Montrose 2005 bijvoorbeeld aan een luttele 98 EUR, daarvoor kunt ge het niet laten. Ook Château du bois pertuis 2005 (Magrez) staat er (2005). De stijl is idd herkenbaar maar kan ik wel appreciëren. De Robert quoteert de 2001 aan 87 en de 2005 (die je ook kon proeven) is heel lekker, zeker voor een luttele 4,90 EUR.

    Op 12 april is er trouwens een proefavond van Colruyt “klassewijnen” in Kortrijk Xpo. Je kan er 22 wijnen proeven waaronder Gloria 2005 edm. Allen daarheen.

    Like

  11. Ik ga hopelijk volgende week ook eens richting Auchan. Heb de catalogus in de bus gekregen, en er staan verdacht veel ‘sterrenwijnen’ (van Hachette) in aan verdacht lage prijzen. Nu, niet dat dat een garantie is voor kwaliteit, maar vaak trekken producenten toch direct de prijs op van zodra ze zelfs maar een vermelding krijgen? En er staat er eentje in Auchan met 3 sterren voor 5€…

    Nu ja, over sterren gesproken, vorig jaar was in de Carrefour tijdens het wijnfestival Chateau Rambaud ’04 te koop. Helaas heb ik daar toen slechts 2 flessen van gekocht, die natuurlijk al lang op zijn. Weet er iemand hier waar die toevallig nog zou te koop zijn? Alvast bedankt!

    Like

  12. Ik weet niet uit welke streek jij afkomstig bent, maar ik kom deze fles geregeld tegen in de Carrefour te Mechelen Noord.Ook zag ik hem laatst in de Carrefour te Korbeek-Lo nog staan. Misschien kan je daar je geluk eens beproeven.

    Like

  13. Yep Bert ik schrok zelf toen ik al die tekst achteraf zag staan!
    Savenniéres inderdaad, bedankt voor de tip! En toch vreemd dat enkelen toch de commerciële wijnen verkozen. Waarschijnlijk te complex, te vol en te weinig glad om te behagen..

    Guldensporenwijnslag klinkt als muziek in mijn oren ;-).

    Like

  14. Klinkt als een titel voor één van mijn volgende postjes…
    😉

    @andere Wim: Rambaud, zéér goede keuze, zal wel nog ergens te vinden zijn (in carfr St Denijs jammer genoeg niet..)

    @matten: Heb ook een flesje cos 99 liggen(zowat enige jaargang die nog enigszins betaalbaar was). Zal maar nog 5 jaartjes geduld oefenen zeker…?

    Like

  15. Xpo Kortrijk – Meeting Center, vrijdag 11 april, van 18 tot 21u.
    Ik zou het ook wel eens durven overwegen 🙂

    Like

  16. Ja, ik verschoot ook toen ik die pagina van de languedoc-roussillon zag. Die Fitou (Eole 04) met drie sterren intrigeerde mij ook en na wat gegoogle kwam ik op een forum terecht waar een proever ietwat teleurgesteld was. Misschien te hoge verwachtingen? Aan die prijs kun je alleszins moeilijk misdoen.

    Laat maar weten wat het geeft.

    Groeten,

    Maarten.

    Like

  17. Zoals beloofd mijn flesje Cote Montpezat 2005 opengetrokken (zie blog van enkele dagen geleden). Gedronken over 2 dagen. Eerste impressie is er één van erg geconcentreerd, lekker fruit – beter dan ik aan deze prijs zou verwachten. Eerste gedacht: lekker. Dan komen de tannines binnenrollen. Tweede gedacht: lekker en kan nog even bewaren. Maar dan… die tannines blijven maar trekken en trekken, en worden plotseling wel erg groen en onaangenaam bitter. Derde gedacht: dat valt tegen.

    Volgens mij hebben ze in dit geval zo sterk het fruit proberen te extraheren (als dat al Nederlands is) – waar ze dan ook wel in geslaagd zijn – dat ze spijtig genoeg ook wat minder aangename componenten meegetrokken hebben.

    Eerste en tweede indruk: 86-87. Derde indruk: nog net een 80, maar meer op balans dan iets anders.

    Sorry Vinejo – degustibus et coloribus…

    Like

  18. Vinejo, ik ga je voorbeeld volgen want ik heb ook nog 1 flesje :-). Misschien dat ik bij een tweede proefbeurt wel lyrisch word: andere fles, ander moment, langer gerijpt.. laat ons hopen!

    Morgen hang ik in de lucht richting New York. Het zal een weekje kalm zijn wat wijnen betreft. Al zijn daar genoeg wijnbars, maar de prijzen zijn er prijzig. Overal is stella te krijgen maar aan 6 dollar per glas. Misschien eens een treffelijke Amerikaanse pils zoeken? Maar ik ga nu niet zitten zagen ;-).

    Like

  19. Een jonge fles mag je niet veroordelen op één fase in zijn evolutie. Het kan idd zijn dat op een gegeven moment, enkele uren na opening, de tannines wat overheersen, doordat het fruit even is weggedeemsterd. Maar wat later zal de fles weer evolueren naar meer geevolueerde toetsen.
    Groen en bitter kan een indruk zijn door de fel aanwezige tannines. In mijn tastingnote schreef ik ook: “tot plots op het eind zuren en tannines vechten voor een plaatsje op je tonghepitheel.” Maar ONrijpe tannines in 2005 lijkt me toch zeer onwaarschijnlijk. Net zoals die extractie. Als er 1 jaar is waarin men meer dan fruit en materie genoeg had…
    Voor zijn 7.5 euro vond ik dit een mooie, beloftevolle fles.
    Maar je excuseren voor een lichtjes andere mening is helemaal niet nodig hé Dust, integendeel we doen niets liever dan over wijn discussieren;-)

    Like

  20. een Italiaanse test: vanaf vandaag biedt Carrefour een brunello (Villa el cortile) aan tegen een “zacht prijsje” van 12.99 eur i.p.v. 18.99 eur. Iemand ervaring met deze wijn?

    Valt deze te drinken & zo niet, enig ander alternatief voor deze prijs (geen Bordeaux aub want ze komen m’n oren uit)?

    Like

  21. Woon in het landelijke Bachte-Maria-Leerne, en de dichtsbijzijnde Carrefour is helaas die van Sint-Denijs-Westrem, dus geen Rambaud :-(.
    Heb wel ergens de ’05 online gezien die je kan laten leveren voor ongeveer dezelfde prijs, en ik zal er maar vanuit gaan dat die niet slechter zal zijn.

    Like

  22. Clos de l’oratoire des papes 2005 kocht ik enkele maanden geleden aan 14 euro in GB en stond aan 15 euro tijdens het Carrefour festivalletje vorige week. Velen op cellartracker zijn enthousiast en ook hier werden zijn voorgangers goed ontvangen.

    De Gigondas 2005 van Grapillon d’or behaalde een mooie plaats in de “Rhone 2005”-lijst van Decanter. Deze is te verkrijgen bij de vinotheek in Roeselare. En ik weet niet echt waarom ik dit hier bij zet, maar het schoot me plots te binnen.

    Groeten,

    Maarten.

    Like

  23. Ik heb al redelijk wat Bordeaux 2005 gekraakt en de tannines in die Montpezat waren toch van een andere orde dan de stevige jongens die ik reeds proefde. Die hadden ook tannines, en soms met hopen, maar ze waren wel mooi rijp en gedekt door het fruit. Veelbelovend dus, zoals een goeie 2005 behoort te zijn. In deze wijn waren ze voor mij echter overduidelijk groen / niet rijp. Ik ben er geen expert in, maar het proefde alsof men de steeltjes integraal met de druiven in wijn had verwerkt. Heb de fles zoals gezegd ook over 2 dagen gedronken en al die tijd heeft hij gewoon opengestaan (niet vacuum noch kurk erop). Op dag 2 was het nog even groen als dag 1. Spijtig, temeer daar het potentieel er voor de rest wel overduidelijk was.

    Like

  24. bijt gewoon, maar dat komt evenveel door de zuren als door de grote hoeveelheid aan tannines. Ik denk echt niet dat je dit onrijp mag noemen. Dan doe je de wijnmaker te kort vind ik.
    Wedden dat je binnen 10 jaar (jawel!) met dit flesje menig proever kan verrassen. Van groene tannine zal dan geen sprake zijn…

    Like

  25. Denk ik dat niet lang ga wachten om ook eens een flesje Montpezat af te trekken en mijn oordeel eens te toesten aan dat van de kenners hier (want dat ben ik overduidelijk nog niet).

    Like

  26. Gisteren naar Monza gaan kijken; im ring in Hasselt(in een circustent). Uitverkocht(700) en sfeervol maar toch te mager om groot te zijn. Monza heeft niet genoeg sterke nummers om twee uur te pletwalsen. De volledige nieuwe cd ging erdoor met als opener het sterke Wie danst er nog, Attica en de dag is helder. Verder sterke momenten afwisselend met matig; sterk, Engeland, De schuld van de Deejay; zwak, Bijna niets, wenen in Wenen, tanken in Lux. Zeer sterk; Van god los, Gigant en Een beetje oorlog.
    Ook de klank was ok, een beetje te ok, niet vettig genoeg, het roepen werd te glad gemixd….
    Dus… al bij al een goed concert maar vervang een paar flauwe nummers door sterke noordkaap nummers en er is echt Feest in de stad.

    Like

Reacties zijn gesloten.