Maar natuurlijk!

 

Wat is natuurlijke wijn? 

 

Het is zeer eenvoudig … een natuurlijke wijn is het resultaat van fermentatie van 

druivensap verkregen uit organisch of biodynamisch geteelde druiven. De fermentatie 

zorgt voor een omzetting van suikers in alcohol. De natuur maakt als het ware de wijn; de 

wijnbouwer fungeert als “begeleider” en komt enkel tussen waar broodnodig. Er zijn dus 

geen moderne oenologische ingrepen. 

Een natuurlijke wijn kende bijgevolg geen smaakbeïnvloedingen tijdens de vinificatie. 

De “echte”terroirsmaak is hierdoor een feit. 


Aldus Hans Dusselier van Wijnfolie.

Hans organiseert volgend weekend (2 en 3 mei) voor de derde maal het salon van natuurlijke wijnen met-natuurlijk- een keur aan natuurlijk-Franse wijnbouwers. Als daar dan ook nog eens een bijzonder goede natuurlijke Bandol bij is dan kunnen we u een bezoekje natuurlijk warm aanbevelen.

Lees er alles over (reserveren is aangewezen) hier  

Ondertussen kan u dit weekend eventueel een kijkje gaan nemen op de Belgian Wines Fair, waar u aan den wijne kan ondervinden welk puik werk de Belgische wijnbouwers momenteel leveren.

 

Advertenties

10 gedachten over “Maar natuurlijk!

 1. Ik heb gisteren mijn eerste fles Charvin Côtes du Rhone 2007 geopend en ik was toch een beetje teleurgesteld of is dit toch te sterk uitgedrukt. Na de meer dan positieve ervaringen de laatste tijd met CdR 2007 (Les Grands Bois Cuvee Philippine en Dom. de Fondreche Fayard) waren de verwachtingen dan ook hooggespannen en deze fles kon daar (nog) niet helemaal aan beantwoorden.
  Het is wel een lekkere wijn en alle elementen zitten er ook wel in maar hij levert toch niet de echte wauw-ervaring die de 2 bovenvernoemde wijnen wel gaven. Hij, lijkt me wat te vlak en niet echt meer in staat te evolueren maar misschien spreek ik hier wel voor mijn beurt en komt dit allemaal nog goed met een jaar of 2 kelderrust.

  Like

 2. Mijn ervaring met Charvin-wijnen, rhone 2003 en 2004; ze zijn anders dan anderen; erg peperig, aards van smaak. Het wijndomein zelf lijkt ook meer op een boerderij; stoffige wijnschuur,… Twee jaar geleden ben ik er geweest en ik kon alleen de rhone kopen, chateauneuf was al verkocht. Ook de Rhone werd ter plaatse nog gebotteld, vlug een etiket erop en in een dooske gestoken…ambachtelijk. De prijs toen; 6.50eur.

  Like

 3. Ben op dit moment de Fayard 2007 aan een proefondervindelijk onderzoek aan het onderwerpen (nadat iedereen hier op de blog dat reeds deed, iemand moet laatst zijn…): de diagnose is trouwens dezelfde als wat de anderen hier reeds vermelden. Klasse wijn voor ocharme 7.30 Euro. Paarse kleur, blauw/donker fruit, chocolade, wat kruiden, lang, vol,krachtig, mooi evenwicht, mooie zuren maar ook een beetje warm (om dan toch iets negatief te zeggen). Super verleidelijke wijn!
  Morgen heb ik bij mij thuis een degustatie van de wijnen van Christiaens. Staan oa op het programma: een wijn van bodegas Fin Del Mundo, een NZ SB Vicars Choice, … Ben eens benieuwd!

  Like

 4. geproefd en vond m toch serieus lekker—Is ie 10 euro waard? Tja…
  Deze avond proeveijke met oa Tempier en Joguet 2003 (zuid-noord) waw da was goe…

  Like

 5. Ik dronk hem gisterenavond opnieuw en ik moet zeggen dat hij zich steeds meer begint te ontwikkelen. De vlakke smaak die er de eerste dag wat inzat begint nu plaats te ruimen voor een breder pallet aan smaken, zoals daar zijn kers, kruiden en (inderdaad Gert) iets peperigs. Ik denk toch dat ik Parker moet volgen betreffende deze wijn en hem rond de 88-89 moet scoren. Hoedanook ga ik hem nog een jaartje langer rust gunnen en volgend jaar zien we dan wel weer.
  Toch leuk als je zo’n lekkere vooruitzichten nu al kan maken 🙂

  Like

 6. Ne mens moet nogal keuzes maken in het leven… Enfin, volledig off-topic maar ik wil even gebruik maken ( mits toestemming van herr vinejo ) van dit platform om mijn tickets voor Beirut op 6 mei te verpatsen. Ik keek er al maanden naar uit maar kan er spijtig genoeg niet geraken. Dus als iemand geïnteresseerd is om twee tickets over te nemen mag hij/zij mij mailen op kurtkempeneers@scarlet.be. Het concert is in het Koninklijk Circus en is blijkbaar voledig uitverkocht. Dus voor liefhebbers kan dit wel goed nieuws zijn.

  Like

 7. Om het te vieren trek ik vandaag een flesje Les Bretèches de Château Kefraya open. Of wie weet wordt het een Musar.
  Iedereen mee?

  Like

Reacties zijn gesloten.