Kris en co

Kris bracht een degustatie ter herinnering waarvan ik nooit iets op deze blog schreef maar die méér dan de moeite waard was om te onthouden. Vandaar deze foto én de lijst met gedronken wijnen.

Naledi en zo

 

Wit 

Weingut Am Stein Montonia 2007 

Chateau de Gaure 2006 Limoux – Chardonnay – Mauzac 

Mas de Daumas 2006 Wit 

Rood CS

Naledi 1999 

Domaine de Chevalier 1986 

Cos d’estournel 1999 

Zuid-(west) Frankrijk

Chateau du cedre, Cahors 1997 Malbec 

Domaine de Trevallon 1997 Baux de Provence, cs – syrah 

Syrah 

Clarendon Hills 1998 Brookman Shiraz 

Cornas Jaboulet Domaine de St.-Pierre 1999 

Domaine des Rosiers Côte Rôtie 1999 

15% 

Priorat Clos Martinet 2001 grenache – cabernet sauvignon 

Alto Moncayo 2005, Campo de Borja 100%Grenache 

Chateau Aymerich 2004 Barrique 8 

La pialade rhone 2005 

Dido Montsant 2005 

Cornas balthazar 2005

Ik herinner me niks dan goede wijnen, maar als ik me niet vergis was de Clos Martinet 2001 de verrassende wine of the night.

En zoals Kris meegaf: momenteel in de kelderresten bij colruyt staat de Naledi in rode prijs, een wijn die mooi meespeelde en zelfs heel mooi scoorde tussen de grote jongens…

De 1999 Naledi kreeg volgende proefnotitie mee (c°Kris)

Een Cabernet Sauvignon gemaakt met de hulp van Alian Moueix, bekend Bordelees wijnmaker. Geëvolueerde naar intense dakpannenrode kleur en een zuivere neus van mokka, eucalyptus en specerijen (komijn, kaneel). In de mond nog verrassend veel rijp fruit, gegrilde paprika (heel typisch) en exotische toetsen. De smaak is krachtig met soepel tannines en houdt lang aan. Zuivere neus van kers op alcohol, chocolade, rijpe paprika en w
itte peper. Die geuren komen allemaal terug in de volle en vrij krachtige smaak.

 

10 gedachten over “Kris en co

 1. De 2 zielige flesjes Cos hebben reeds een andere thuis gevonden, no worries. Wel nog te vinden zijn oa:

  Sociando 05 (36fl) en 06 (24fl), allebei aan 31,50
  Clos du Marquis 05 (zo’n 8 stuks) aan 32,55
  en een heel aantal andere promoties, meestal aan -30%

  Like

 2. Net een absolute QPR-kraker achter de kiezen: Jakoby Mathy Riesling Kinheimer Hubertuslay Kabinett halbtrocken 2007. Enkele weken geleden vrij toevallig een flesje meegegrist op het domein zelf. Voor 4.5 EUR (!) krijg je hier een mooie weergave van de schitterende 2007-jaargang in de Moezel: vol fruit, aciditeit en mineraliteit perfect in evenwicht. Ideale wijn om op een feestje met bakken tegelijkertijd aan te slepen.

  Like

 3. Terwijl ik gisteren stond te rommelen in m’n wijnkelder gebeurde er iets opmerkelijks: terwijl ik zo’n 2 meter van het wijnrek stond zag ik langzaam maar zeker een fles uit het rek schuiven en, gemotiveerd door een flinke portie zwaartekracht, naar de grond toe gezogen worden. Ik weet niet of dat het werk was van een spook , of één of andere vorm van divine intervention, maar het was een zéér bizar zicht. Niet het vallen, maar wel het uit het rek schuiven natuurlijk.

  Wat daarop volgde was nog eens bizar: de fles viel op de grond, schuin op de hals van de fles. In elke normale situatie spat de fles dus uit elkaar, maar niet vandaag. Ik zie na het oprapen van de op het eerste gezicht ongeschonden fles wel enkele druppels op de grond. Nou moe, hoe kan dat nu? Ik bestudeer de fles nauwkeurig, en zie dat de draaistop beschadigd is, en een heel klein barstje vertoont. Tja, niet meer luchtdicht afgesloten , en dus verplicht de fles op te zuipen. Ik verwachtte me dus aan kapot glas onder de gedeukte/gebarsten draaistop, maar niets is minder waar. Ik had dus geen enkel excuus meer om de fles niet op te drinken!

  Het betrof een fles ‘Bare Hands’ van Tscharke, 2006. 100% Montepulciano uit Australie (Barossa). Een specialleke, maar oh zo lekker. De fles was dan ook op zeer miraculeuze manier leeg in no time. Ik denk dus echt dat er spoken zitten in m’n kot. Of was dat weer die divine intervention, en lust Hij ook wel een (grote) slok!

  Like

 4. Whawww, dit excuus heb ik nog nooit gebruikt als mijn vrouw zegt ” alweer een fles gaan halen in de kelder ?, ge drinkt te veel !! Ja vrouw, ik wou niet maar de keldergeest…. thanks. Nog gedronken; clos de Caillou 2007, bouquet de garrigue en les Quartz; beide uitmuntend, een whaw gevoel… tegenvallend; Persia rood Fondreche 2007; eerste Persia (en ik heb alle jaargangen vanaf 2000) die tegenvalt; te veel chocolade, bitters, plompe wijn… spijtig… de goedkopere Fayard is wel goed. De Rosé(2008) aan 6.50 blijft ook top. (magnus wijnen)

  Like

 5. Over chocolade gesproken, die zatzeker ook in de Bodega Fin Del Mundo Malbec Reserva 07 die ik deze week dronk (gespreid over 4 dagen). Lekker wijntje voor 8 Euro, veel chocolade (maar niet echt storend en elke dag wat minder), donker fruit, veel maar lekker rijpe tannines (en ook elke dag wat minder). Maar vergeleken met de Achaval Ferrer Malbec (07 denk ik) miste hij wat complexiteit, elegantie en aciditeit.

  Like

 6. GEESTIG verhaal, ge moogt dat nog doen!;-)
  @gert: denk dat ik m ook al dronk (bij vincent maar kan ook de 2006 zijn -correct me someone if I m wrong) en we vonden m ook wat té. Heb de indruk dat ze momenteel (mss mede dankzij de RPscores) wat beginnen te overdrijven met hun hout en extractie…
  @nco
  Die Achaval wil ik dringend ns proeven (grandry zeker?), las er ook al mooie commentaren over+ I like Argentia more and more

  Like

Reacties zijn gesloten.