Gevoelige plaat

Een zeventienjarige jongen op de Kortrijksesteenweg, fietsend inbeukend tegen de wind , met aan de rechterhand een Bilbozak die hij voorzichtig voor schokken behoedt.
De jongen is er ondertussen 44, de gele plastieken elpeezakjes zijn verleden tijd.
Bilbo Overpoort is al meer dan een jaar gesloten, en nu blijkt ook wat overblijft gedoemd tot herinnering.
In een vlaag van nostalgie legde ik vorige zomer de locatie van uren gekoesterde verloren tijd vast op de gevoelige… plaat.


 

Advertenties

13 gedachten over “Gevoelige plaat

 1. Triestige zaken… Ik dacht even dat Music Man ook zou stoppen, maar ik zie nu dat men gewoon verhuisd is. Oef!

  Tienne is een mooie levering komen brengen. Mag je nog doen!

  Like

 2. Bilbo Walpoortstraat was vandaag alleszins nog open al verkeert het personeel in de grootste onzekerheid.

  Mogelijks heb ik dus zonet mijn laatste Bilbo-plaatjes aangeschaft (Grandaddy en the Editors for the record 😉

  Like

 3. Den Bilbo verhuist naar St Pietersnieuwstraat, waar de Bilboard was (recht tegenover De Ploeg). Niet volledig weg dus, hé 🙂
  Voila, laat bij deze het weekend maar beginnen.

  Like

 4. ja dat weet ik, is al van vorig jaar zo. Veel minder keuze, commerciëler, meer dvd s en zo. Maar deze week in de krant las ik dat Bilbo nu echt failliet is, vandaar het filmpje.

  @Steven
  Tiens, naar die van They might be Giants heb ik nochtans wreed moeten zoeken (en bij nader inzien heb ik die plaat in den Brabo gevonden… die is trouwens ook al verdwenen)

  Like

 5. Morgen (zaterdag 21 11) is er proeverij mét wijnbouwer bij wijnhuis tinto
  Wat kan je daar proeven?
  “De wijnen van het Portugese CASA DE MOURAZ die u door Antonio en Sara zelf worden voorgesteld : de witte, rode en rosé basiscuvée maar ook de Private Selection 2006 (Decanther zilver) en de Reserva Flor de Mouraz 2006. Tevens hun AIR wijnen uit Vinho Verde (met 10% alc een ideale dorstlesser) en de Alentejano.
  Daarnaast de cava brut van Torre Oria (recent goud in Brussel) en nieuwe wijnen zoals de witte Raïg de Raïm 2008 van Celler Piñol, de Saint-Véran Cuvée Claude Brosse 2007, een witte Bandol van La Laidière en in rood de elegante Bourgueil van Jacky Blot en nog enkele Bordeaux van het wonderjaar 2005, één van de beste jaren voor de Bordelais ooit, waaronder Château Cornélie een prachtige Haut-Médoc, met zijn 12.60 euro bovendien zeer betaalbaar.

  Alle wijnen bovendien uitzonderlijk aan 11 betalen + 1 gratis tarief”

  (heb cornélie onlangs geproefd, zéér aanbevolen)

  Lees meer hier:

  Like

 6. Gisteren en vandaag Carrefouractie:

  9 willekeurige rode wijnen kopen, 3 gratis.

  Opgepast: de drie goedkoopste zijn gratis.

  Like

 7. Zo herkenbaar allemaal… Ik vertoefde elke woensdagnamiddag na ’t school enkele uren in de Brabo om wat te luisteren naar nieuwe Lp’s, wat meestal resulteerde in de aankoop van exact één LP.
  Nadien tijdens mijn studies 4 jaren (tijdens de vakanties en op zaterdagen) in de Fnac gewerkt op de muziekafdeling; het was de periode dat CD’s, maar ook internet opkwamen.
  Ik heb toen al de bedenking gemaakt dat muziekwinkels gedoemd zijn te verdwijnen; want eigenlijk is het toch absurd om in de auto te kruipen (of op de fiets te stappen) om digitale informatie te gaan halen in een doosje… Gelukkig zijn er nog gekken (zoals wij?) die puur uit nostalgie LP’s en CD’s blijven verzamelen.

  Like

Reacties zijn gesloten.