Haiku hype

Op deze blog is men elke hype drie jaar voor…

Kli(n)k op de fles en glazen…

wijnAdvertenties

30 gedachten over “Haiku hype

 1. Naast die honderden wijnhandelaars met zin voor common sense zal er altijd wel één zijn die niet begrijpt dat het not done is om reclame te maken op een blog voor wijnliefhebbers.
  Met zulk een naam is men hier sowieso al aan het verkeerde adres.
  Iemand geïnteresseerd in een fles La tour Carnet 2004 aan 47,61 euro? Klik dan op bovenstaande link. Snel, want na de publiciteit op deze plek zullen ze de deur uitvliegen!

  Like

 2. ik ken iemand die Tour Carnet 2005 verkoopt voor 23 euro de fles, zou het bovenstaande aanbod dan toch een heeeeeeeeeeeeel klein beetje prijzig zijn misschien? 😛

  Like

 3. Beste Vinejo, nu heb ik toch even uw hulp en die van andere ingewijden nodig.
  Ik heb La Tour Carnet 2005 gekocht aan 25€…
  En bij Luxelicious kost die bijna het dubbele?
  Zou die van Luxelicious dan niet vééél beter zijn…?

  Like

 4. natuurlijk : speciale botteling voor Luxelicious met enkel de allerbeste druiven 😉
  zouden ze het al door hebben dat ze hier niet veel flessen gaan slijten…? :-p

  Like

 5. @Vinejo en andere wijnfrigobezitters:

  Een paar vraagjes van mijn broer die net een wijnfrigo (Liebherr) gekocht heeft:

  – Waar dient de “Ventilation” functie juist voor en moet deze constant ingeschakeld worden of niet ?
  – Hoe meet je de luchtvochtigheid in de frigo (of is dat niet nodig) ?

  Blijkbaar bieden de handleiding noch de klantendienst van Liebherr voldoende antwoord op deze vragen, vandaar dat ze even aan jullie stel…

  Like

 6. luchtvochtigheid meet ik eigenlijk niet, kan je volgens mij toch niet veel aan wijzigen
  ik denk dat het belangrijker is dat hij op een trillingsvrije plaats staat, maat van mij zijn wijn is allemaal kapot gegaan in frigo : woonde naast drukke weg met veel zwaar vrachtverkeer : dodelijk om wijn te bewaren (had natuurlijk niks met die frigo te maken)
  ik weet dat je elk jaar je carbonfilter moet vervangen, maar ik betwijfel of dat in de meeste frigo’s wel degelijk gebeurd

  Like

 7. Luchtvochtigheid meet ik ook niet, de Ventilatie functie staat bij mij altijd op (grappig want ik stelde exact dezelfde vragen wanneer ik de mijne kocht, maar ook niet echt een antwoord gevonden hierover ).

  Like

 8. Ik heb een onmogelijke wijn en gerecht match. Maar ik stel de vraag toch:

  Binnenkort zetten we de fonduepot weer op tafel en prikken we het vlees van een of ander kant-en-klaar-te-koop-bij-Colruyt-fondue-pakket om deze vervolgens in een of andere olie te bakken. Nadat deze de juiste gaar tijd bereikt heeft… of eigenlijk veel te ver, doop je deze dan in één van de aanwezige sauzen… dat mag BBQ saus zijn, Andalouse, Curry, Mayo, …

  Mijn vraag… wat zet ik daar nu naast? En het mag best feestelijk zijn 🙂 ONMOGELIJK niet?

  Zelf dacht ik aan een leuke Zinfandel bijvoorbeeld één van Livermore uit Wente.

  Iemand idee voor een witte wijn? Misschien een strakke Duitse Riesling (Laible)? Of eens een Gewurtztraminer proberen?

  Elk idee is welkom! Ik en de familie danken op voorhand. Maar ik snap als je me aanraadt om gewoon een goeie pint te serveren.

  Like

 9. Voor de liefhebbers van de betere wijnproeverij: dit weekend zijn er 15 wijnbouwers aanwezig bij Ad Bibendum. Ik ga vooral voor de pinot noirs van Seresin en Pegasus Bay, maar de rest van de line-up ziet er ook zeer interessant uit…

  Like

 10. Voor witte zou ik ofwel een Chablis nemen, ofwel een pinot gris, omdat dit meestal straffere smaakwijnen zijn.

  Voor rood zou ik een strakke Italiaan nemen. Ikzelf zal misschien een Castello Brolio openen, die ik meebracht van ginder…

  Like

 11. Zelfs via het werk worden we gespamd door die mannen, blijkbaar werkt er ene voor cronos of zo, en mogen ze, onder het mom van een korting voor personeel, al hun mailings naar het personeelsbestand sturen.

  Like

 12. Volledig akkoord met Rick. Ook in wit zou ik gaan voor het zwaardere werk (zuidelijke Rhone, Provence). Die riesling lijkt me minder geschikt. Dan eerder een pinot gris.

  @Dave
  Hum, zal eens mijn boekske moeten zoeken… 🙂

  Like

 13. Beste allen,

  Zijn er onder jullie die naar de vignerons indépendants in Rijsel zijn gegaan? Akkoord, het is en blijft een massabedoening en de Westvlaamse medemens wordt er met busladingen afgezet maar het geeft je wel de mogelijkheid om een echte Tour de France te doen. Ook ideaal om eens de niet-Bordelezen aan het woord te laten.

  Geproefd: Mas de Daumas Gassac (was wat verwonder dat die daar was), Michel Magnien (waar alles te proeven was tot en met de Clos de la Roche aan 100 euri de bjèste), Dupasquier (Savoie), Tissot, Gimmonet (Champagne), Leccia (Corsica), Moissenet-Bonnard (Bourgogne), Cazès, Giraud (Rhône en CndP), Font de Michelle (idem), Faury (Condrieu en Côte Rôtie), Gardies (waaronder de topper Torre), …

  Jammer dat toppers die er in Parijs en Lyon wel bij zijn niet tot in Rijsel geraken. Vooral dan Moncuit (Champagne) en Charvin, halfgod in CndP.

  Top was vooral Cazès – een zeer lekkere ergo 2001 (Cabernet en Merlot), en – jawel, jawel, … de Rhônes 2007 (Giraud en Font de Michelle). Een echte ontdekking was voor mij ook Dupasquier uit de Savoie en steevast bewierookt op LPV. Magnien, een topper uit de Bourgogne, is waarschijnlijk wel heel goed maar ik vind in de Bourgognes soms wel een storende groenheid terug. Maar waarschijnlijk zal dat elegantie zijn. Bij deze dan mijn nederige excuses.

  Like

 14. dat is wel een indrukwekkend lijstje. Volgend jaar toch eens proberen langs te gaan…Dupasquier is inderdaad heel lekker (in belgië bij WouterWineConsult). Wat heb je er van geproefd ? Leuk dat Cazes zo meeviel, ik vind dat vaak ook best leuke wijnen, zeker voor een toch wat commercieler huis; heel laagdrempelig, maar zonder aan kwaliteit in te boeten.

  Like

 15. Inderdaad zeer interessante namen blijkbaar. Ben er alweer niet geraakt dit jaar. Font de Michelle dronk ik ooit de 99 van, zeer mooie wijn was dat. Leccia had ik ook wel ns willen proeven, hoor daar (lees ‘lees’ ;-)) veel goede kritieken van. Cazès is toch dat domein uit de Rousillon? Ooit een basiscuvée van gedronken (in carrefour gekocht, nog veel over geschreven vier jaar terug–waar is de tijd)–Pq was dit top. En Dupasquier, nooit gedronken, was het vooral wit dat je beviel?

  @brinta: benieuwd naar wat het wordt!

  Like

 16. Dupasquier nog nooit gedronken.. daar moeten we dan verandering in brengen hé 🙂 KK ook nog niks over verteld?
  Brinta , voor uwe fondue : wijnen uit de savoie natuurlijk!
  Wim: Was het Michel of Frederic Magnien die er was in Rijsel?

  Like

 17. Vorig jaar in maart 1 flesje van Dupasqieur geproefd en toen dit op de blog gezet:

  -Jacquère de Savoie 2004 van Noël Dupasquier:
  Ontmoeting met een voor mij onbekende druif en wijnstreek eigenlijk. Discrete neus met appel die deugd heeft van wat opwarming. Verrassend vol en aromatisch met veel maar goede zuren. Prijs/kwaliteit optimaal.

  Like

 18. KK heeft verteld dat het een slopende week geweest was. Liet me naast de Jura’s ook een paar leuke Savoies proeven maar Dupasquier was er niet bij. Of ik zou erover moeten gekeken hebben…;-)

  Like

 19. @ Rick – bij Dupasquier alles geproefd en ook alles gekocht (allez, qua soort dan). Ik vond inderdaad de witte heel lekker maar zijn pinot noir was zeer licht, en dat is zeker niet slecht bedoeld. Nooit zo’n klare rode wijn gezien. En heel lekker.

  Op de terugreis van Chamonix waren we deze zomer van plan hem te bezoeken maar dat is er niet van gekomen.

  @ Venne – Michel Magnien, the man himself was er. Trouwens een zeer aimabel iemand. Zelfs als iemand domme vragen stelt waarom er een zon op zijn flessen staat, antwoordt hij heel beleefd en enthousiast dat ze het lunair systeem volgen.

  @vinejo – Cazes is inderdaad domein en de man zelf was er. Opnieuw zeer aangename en open kerel. Het domein is vooral bekend voor zijn vins doux (rivesaltes als ik mij niet vergis) maar de rode mogen er ook zijn. Een aantal cuvées brengt hij trouwens pas na een aantal jaar op de markt. Check ook eens zijn website.

  @ kermit adepten

  Op de stand van Daumas Gassac vroegen ze mij hoe ik het domein kende. Van den Kermit antwoordde ik en dan kreeg ik van de dame een gans verhaal hoe Kermit was langs geweest en dat ze dat nog zo goed wist omdat ze juist bevallen was enz. enz.

  Heel leuk allemaal dat de wijnbouwers tot bij jou komen.

  Like

Reacties zijn gesloten.