De lente is op komst!

Mijn dag werd gisteren opgefrist door enkele glazen DOMAINE LA CROIX BELLE “CASCAILLOU” 2006, een Vin de Pays de Côtes de Thongue.
Het domein ligt op de flanken van de Cévennes en maakt zeer knappe en zuivere wijnen in verschillende prijscategorieën. De Cascaillou is de duurste van het gamma (wat heet duur, 13 euro) en beviel me zo goed dat ik zowaar een lentegevoel kreeg in putje herfst. Verkrijgbaar bij Wijnhuis Tinto.


En om in deze zonnige sfeer te blijven plaats ik binnenkort een verslagje van onze trip naar Bandol. Hier alvast een foto die gindse stemming goed weergeeft.

margot in bandol

 

Advertenties

57 gedachten over “De lente is op komst!

 1. Nu we het toch over Zuid afrikaantjes hebben, iemand hier ervaring met the Zuid Afrika gamma van Eurovin in Schoot/Tessenderlo ?

  Like

 2. Bij Eurovin zijn enkel Morgenhof (wooded chenin blanc) en Rust en Vrede de moeite.
  De rest: afblijven. (tenzij als echte bbq- of ‘zuipwijntjes’)

  Like

 3. De visionaire kwaliteiten van Vinejo blijken nogmaals bevestigd: terwijl de eerste vrieskou zijn intrede doet, beginnen de Bordeauxprijzen (eindelijk) te ontdooien:
  – Château Belgrave 2005 Grand Cru Classé aan 17.59 EUR .
  – Château Sociando Mallet 2005 aan 29.59 eur.

  Gezien de wijnfestivals reeds geruime tijd achter de rug liggen, lijken me deze prijzen niet slecht. Place to be is de GB in Tielt (West-Vlaanderen).

  Like

 4. dat zijn inderdaad mooie prijzen, ik heb meer betaald voor die Belgrave, SM05 is ook scherp geprijsd, komen er dan toch nog mooie tijden voor Bdx liefbebbers 🙂

  Like

 5. als iemand geineteresseerd is, er staat nog een kist sociando mallet 2006 op de aftersale van sylvies, kan ze kopen aan 280 euro + 5% kost.
  Ik heb er al zo een, wil ze wel voor iemand anders kopen (je moet kopen om de aftersales te krijgen)

  Bart

  Like

 6. Dit begint er inderdaad op te lijken, beide wijnen aan een interessante prijs (zeker als je erin slaagt om aan 24 flessen te raken= 10% korting)
  @Barre
  Thx, wijn voor ten vroegste 2016 maar zeker zijn geld waard!

  Like

Reacties zijn gesloten.