Mini koopje in Makro

Hoepa! Chateau Franc Maillet 2009 aan 14.99 zie ik in de folder!
EEN KOOPJE in de MAKRO ?
Waar gaan we dat schrijven?
Hier?

Neen, toch niet.

Want t is gewoon geen koopje.

Ik moest toevallig in Makro zijn. (Gordijnen, twee keer moeten terugkeren, dat wil u niet horen)
Uiteraard gepasseerd langs de wijnrayon. Die staat, met proefstand en al, zeer strategisch geplaatst naast de visstand. Zowel de Bergerac, de Languedoc als de Chileen die ik mocht proeven rook naar vis. Niet gekocht dus. Ik had ook niet veel tijd want ik wou snel op zoek naar hét koopje van de maand.

Ah, gevonden.
Raar, de wijn zit in dozen, niet in een kist. Argwaan.
Maar.. het etiket van de wijn ziet er mooi uit (tiens, t is wat veranderd, moderner vooral..).
En dan… nadere inspectie.
Blijkt dat er onder de “Maillet” in kleine gouden letters “Cuvee Montille” geschreven staat. De argwaan stijgt. Ze hebben een cuvée Jean Baptiste, dat weet ik. Duurder vooral. Maar een cuvée Montille? Nooit van gehoord.

De argwaan groeit plots echter sneller dan de embonpoint van Bart de Wever, wanneer ik plots een zwart strookje onder het etiket waarneem.
Twee woorden in dure gouden letters.
“Selection Chateaux”
Een selectie van het Chateau! Dat kan niet anders dan nog beter zijn dan gewone wijn! Natuurlijk! De wijnbouwer heeft speciaal voor de Makroklanten een hele speciale cuvée gemaakt van zijn allerbeste cuves van druiven van zijn allerbeste percelen! Om die dan voor een bijzonder lage prijs aan die Makro-klanten aan te bieden!
Fantastisch!
En, nog een primeur, uit eerste hand: Ik kan u melden: Sinterklaas bestaat echt!

Mocht het nog niet duidelijk zijn, Selection Chateaux klint een stuk beter dan “Selection Grands Surfaces”  natuurlijk. Net als “Cuvée Montille” mooier klinkt dan “Cuvée Makro”.
Maar, beste Makroklant, mocht u alsnog geloven in het bestaan van een goedheilig man met Osamabaard, die beste cuves zijn voor een ander etiket gebruikt. Want uiteraard heb ik – al was het maar uit nieuwsgierigheid- een flesje gekocht. En na proeven blijkt dat de tannines serieus droogtrekken en heel erg aan een grote hoeveelheid perswijn doen denken. Voor de rest kan de wijn niet onlekker genoemd worden, met toast, zwart fruit en kruiden. Een goede Bordeaux Superieur waardig.
Maar Pomerol? Neeeeeeih…

En, lieve koopjesklant,wat hebben we geleerd?

1/ Het procedé om deze wijn te maken was niet het selecteren van de beste cuves. Eerder het persen van de druiven tot de laatste litertjes, om er dan een flinke dosis verleidelijk hout tegenaan gooien.
2/ Zoek steeds het originele etiket op wanneer een grote naam uit Bordeaux aan een gunstprijs wordt aangeboden. Ongelooflijke koopjes, te mooi om waar te zijn, zijn meestal gewoon niet waar.
3/Meet eerst zeer nauwkeurig de breedte én de lengte van uw aan te kopen rolgordijnen.

 

koopje,makro,pomerol,wijn,2009,franc maillet


Advertenties

Een gedachte over “Mini koopje in Makro

Reacties zijn gesloten.