Wijnen van de week (2)

vega libre

 

 Vega Libre 2009, Utiel-Requina,Spanje
Utiel Requina is een DO gelegen ten Westen van Valencia, 40.000 ha wijngaarden, gelegen op een gemiddelde hoogte van 700 meter De wijn is gemaakt van tempranillo en bobal 

Robijnrood, behoorlijk doorschijnende wijn. Heel weinig (kleur)concentratie dus, en dat merk je ook in de neus. Deze is fruitig maar zeer monotoon. De wijn is soepel, maar eenvoudig gebouwd. Het lijkt qua structuur eerder een glas druivensap. De wijn drinkt bijzonder lekker weg, maar boeiend is anders. Ideaal voor het jonge volkje dat uitgenodigd wordt op het BBQfeestje van je 18jarige dochter.

(2,99 €, Carrefour) -wijnfestival

 

 

 

 

domaine des tours 2007

 

 

 

Domaine des Tours vin de paysde Vaucluse  2007

Deze wijn uit de Rayasstal wordt gemaakt van grenache, counoise, syrah, cinsault en… merlot. Vandaar dat hij niet tot de AOC Cotes du Rhone mag behoren.
het domein ligt op een tiental kilometer van Chateauneuf du Pape.

De kleur is typisch Reynaud, zeer licht dus voor een Rhone. Wel een dieprode kern maar naar de randen toe bleker en zelfs licht naar het bruine neigend. In de neus missen we wat het kenmerkende rode fruit, de wijn lijkt al behoorlijk geevolueerd. Putje en leder, laurier en peper. In de mond vinden we de fluwelen zachtheid en souplesse terug die deze wijnen zo drinkbaar maakt, maar naar het einde toe merken we toch een alcoholopstootje dat blijft hangen in de afdronk.
Kan gerust een stoofpotje aan, goulash, kruidige vleesgerechten,…

 (10,50 €, Grandry)

 

 

Mavida Cabernet Sauvignon, Valle central, Chili

 

 

Mavida 2009 Cabernet Sauvignon, Valle central, Chili
De druiven voor deze wijn komen uit de Valle Central, een groot gebied dat  een aantal wijngebieden omhelst zoals Maipo, Rapel en Maule Valley.

Het aroma is ingehouden, maar we ontwaren na enig opschudden toch cassis, braambes en een mooie kruidigheid (peper). In de mond drop en terug het zwarte fruit. De wijn is redelijk licht maar heeft een verbazend mooie structuur. De wijn is sappig met een soepele doch stevige ruggengraat door de mooi rijpe tannines en de frisse zuren. Dit lijkt me voor zijn prijs moeilijk te kloppen. Drinken bij ribbetjes of een stukje rood vlees.

 (2,99 € Carrefour wijnfestival)

 

 

 

 

 

senorio de los Llanos

 

 

 

 

Senorio de los Llanos, Valdepenas  Gran Reserva 2005
Valdepenas ligt in wijnplas La Mancha, het centrum van Spanje.

De obligate vanille-toetsen bleven bij deze wijn totaal afwezig. Eerder bos en bijhorende bessen. Zacht in de mond, met rijpe tannine en zuren die lichtjes de bovenhand zouden durven nemen. Naar mijn mening staat deze fles reeds aan de start van Downhill.
Een lekker stukje lam zou deze wijn mooi opwaarderen.

 (4,79 € carrefour wijnfestival)

 

 

 

 

 Chateau Dutruch Grand Poujeaux Moulis

 

 

 

Chateau Dutruch Grand Poujeaux Moulis 1995

Cru Bourgeois Superieur op 30 hectaren wijngaard, die zich bevinden in een gehucht van Moulis, Grand Poujeaux.
De wijn bestaat uit gelijke delen cabernet en merlot, aangevuld met wat petit verdot.

Minder evolutie op de kleur dan je van een 16-jaar oude wijn zou verwachten. Een mooie neus met natte bladeren en champignons. Iemand beschreef het aroma als de geur die je ruikt wanneer je in een Aveve binnenstapt. Kooitjes van cavia’ s, konijnen en het hooi en uitwerpselen die erbij horen.  Naast deze tertiaire aroma’ s ontwaarden we echter nog heel mooie, rijpe fruittoetsen. Een mooi, elegant bouquet dus. De wijn is ook zeer mooi versmolten, heerlijk zacht in de mond met perfect geintegreerde tannine. Een tweede fles van deze wijn vertoonde vanaf het midden een lichte alcoholtoets die het evenwicht wat verstoorde. Deze 16-jarige zou het goed doen bij magret de canard of wildgerechten.

(14,50 euro voor de 2009, Topwijnen Lesage)

Advertenties

2 gedachten over “Wijnen van de week (2)

Reacties zijn gesloten.