Wijnen van de week (9)

rully, leflaiveOlivier Leflaive, Rully Premier Cru 2008

(kelderresten Fourcroy, 9,68 €) Een zeer typische Chardonnay, met de obligate gerookte toets, toast, rijp wit fruit, brioche. In de mond zijn de zuren zeer opvallend, ze zorgen voor een mooie ruggengraat voor het fruit. ¨Perfect bij romige visgerechten of wit vlees. Heel mooie wijn, zeker aan die prijs…


 

 

 

gay, bourgogne, 2009François Gay, Bourgogne 2009
(ter plaatse, 8 €)

Het domein is gelegen in Chorey Les Beaune, men maakt naast deze generieke Bourgogne ook redelijk traditionele wijnen in Chorey, Savigny en Aloxe Corton.


Rood fruit en rozen in de neus. Zuren domineren bij aanvang het mondgevoel, voor sommigen zelfs nét iets te veel. De wijn is nochtans zeer drinkbaar maar wel redelijk licht. Een correcte basisbourgogne.

 

montrecul, bouvier

Regis Bouvier, Bourgogne en Montre Cul 2007
(wijnveiling, 11 €)

Dit ‘climat’ is het leukste van de hele Bourgogne. De lichte helling zorgt ervoor dat de plukkers onder de rokjes van de pluksters kunnen kijken, vandaar de naam…

Regis Bouvier is samen met zijn broer één van de betere producenten in Marsannay-Fixin. De wijn heeft al wat ‘putje ‘ in de neus, is zacht en soepel, maar moet dringend gedronken worden.

 

ravaut, nuits villages

Gaston et Pierre Ravaut, Cotes de Nuits Villages 2009
(ter plaatse, 11,5 €) Domein gelegen te Ladoix, net aan de grens van de Cote de Nuits en de Cote de Beaune. Men maakt er vooral Ladoix, Aloxe Corton en Corton (allen CdBeaune-wijnen), maar men heeft ook uitlopers van percelen in de Cote de Nuits.

Vandaar deze wijn, die een heel mooi aroma heeft van bos, frambozen en grafiet. In de mond een mooie structuur met korrelige tannines knappe(rige) zuren. Wijn met karakter die zeker een vijftal jaar reserve heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

chignard, fleurie

Domaine Chignard Fleurie 2009
(Boutelegier, 11,9 €)

Deze cru uit de Beaujolais wordt alom geprezen. Michel en zoon Cédric Chignard bezitten 8 ha wijngaarden van zowat 60 jaar oud. het perceel  “Les Moriers ligt pal aan de appellatie Moulin à Vent. Er wordt geen of amper sulfiet gebruikt.

De neus is zeer aromatisch, met florale impressie, lichte vegetaliteit, rode besjes, minerale toets. In de mond is de wijn zeer boeiend, mooi opgebouwd, een steekspel tussen fruit en zuren. KNAP!!!

 

vaudoisey creusefondVaudoisy-Creusefond Auxey Duresses 2009 (ter plaatse, 9 euro)

Een domein gelegen te Pommard. Men heeft 9 ha wijngaarden in Meursault, Volnay Pommard en Auxey Duresses.

Dit domein maakt (vooral in rood) zeer toegankelijke en uitermate betaalbare wijnen.

De 2009 Auxey heeft een licht gerookte toets,wat animaliteit,  rood fruit en florale impressies in de neus. De mond is zacht en elegant, zeer fijn en evenwichtig.

 

Advertenties

Een gedachte over “Wijnen van de week (9)

  1. Aha! Ik zie dat we samen fan zijn van Regis Bouvier! Heb van t wk op wijnsalon Rijsel wat flessen Marsannay 2009 Clos du Roy (rood) en Morey St Denis 2010 Rue de Vergy ingeslagen van hem. Zeer mooie Bourgogne en nog net betaalbaar. Maar…..heb op salon ook aan de lijve ondervonden dat 2009 niet in het algemeen een jubeljaar was voor Bourgogne. Magnien zijn 2008 was top en ik keek dan ook verlekkerd uit naar zijn 2009. Die viel zwaar tegen tot mijn grote verbazing.

    Like

Reacties zijn gesloten.