Cazeneuve, Roc des Mates 2000

.

Nuttige tips voor eigenaars van kinderen en voor wijnliefhebbers ( deel 2):

 

( Eerst deel 1 te lezen aub, tenzij u dit reeds heeft gedaan, gelieve in dat geval met deze zin geen rekening te houden. )

 

Tijdens een maaltijd kwamen we ooit tot volgend rijmpje ;

 

Spa was een bruisende stad.

Toen kwamen de bombardementen.

En was het plots Spa plat.

 

Maar wat heeft dit alles eigenlijk met wijn te maken ?

 

Wel, wat geldt voor de uitspraken of straffe stoten van je nageslacht geldt ook voor…de wijnen die je proefde.

Als je niks noteert, zal je heel veel vergeten.

Wat je noteert hoeft helemaal geen wijnjargon te zijn, gewoon of je hem lekker vond of niet, of hij simpel was dan wel complex, fruitig of niet, droog of (half)zoet, lang of kort in de mond, afdronk of onmiddellijk weg, veel of weinig tannines , versleten of superfris,enz…Eventueel kan je punten geven aan de wijn, je vindt heel snel een maatstaf om dit logisch te doen.

 

Leg ook hiervoor een boekje klaar, of noteer het op je computer, zoals ik.

Of start een wijnblog.

 

Chateau de Cazeneuve , Le Roc des Mates 2000 : Eerste dag : heel rokerige, gebrande neus, tamelijk vol in de mond, zwart fruit, behoorlijke afdronk, mooie wijn.

Tweede dag : Complexiteit uit zich tenvolle, aards en dierlijk in de neus, ceder en florale toetsen in de mond, heerlijke wijn.

Derde dag : Neus iets minder, smaak neigt eigenaardig genoeg naar goede Bordeaux, een genot om te drinken, 87 punten.

 


4 gedachten over “Cazeneuve, Roc des Mates 2000

  1. De chat. is ook bijzonder mooi gelegen in Lauret naast dorpje Claret (Pic St Loup) waar dit jaar nog de tour passeerde. Mc Ewen won toen in montpellier na een ploegentijdrit van de lotto’s op kop van het peloton. Soit ik heb 2 keer voor de deur gestaan in het verlengd weekend van katorzwiejè. Ben toen even doorgereden bergop. Prachtig no mans land. Rechtover de ch. ligt een charmant pension met een boomrijke voortuin. Kwam een paar dagen later toevallig zijn neef tegen op een lokale markt, producent van honing die ook Leenhardt heet. De familie is in de 17de eeuw van Noorwegen uitgeweken naar Frankrijk. De cuvee Sang du Calvaire van Cazeneuve wil ik ooit wel eens proeven (kost 25 €, wat wel veel is voor een Languedoc). In Lauret en Claret is veel uitstekende wijn te vinden zoals Lavabre, Zumbaum, clos Marie (witte). Allemaal meerdere sterren in de Hachette. En dat op een voorschoot groot. Reden is dat door het micro klimaat de nachten vrij koel zijn wat de druif ten goede komt.

    Like

  2. jootje,

    lang geleden dat ik Uw blog nog eens bezocht heb.
    De blog doet mij weer watertanden om nog eens een natje en een droogje te delen.
    Ik zal mij laten leiden door Uw blog om dan toch maar iets te voorzein dat nog niet vernoemd is, alhoewel dit mij enige extra onderzoeksuren zal kosten.
    Nu nog de toestemming krijgen van mijn vrouw

    Like

  3. Heb hier een Sauterneke premier cru liggen van 1995, ’t is gereserveerd om met jullie te degusteren…
    Maar dan moet ge wel eens binnenspringen.
    Mét de madam natuurlijk

    Like

Reacties zijn gesloten.