10 gedachten over “Oorlogsbuit

  1. Zeg, ik heb die fles Italiaanse wijn uit de kelder gebruikt voor de spaghetti saus. (Solo Per Laura, Barber d’Asti 2004, 19 euro)
    Zeg, ik heb die aardige man die de bomen kwam snoeien een kistje wijn gegeven van die nieuwe goedkope die je meebracht, dat mocht toch ? (Robert Sirugue, Grands Echezeaux Grand Cru, 2002)
    Niet zelf meegemaakt, maar in de nabije omgeving…

    Like

  2. … schrijft Parker over 1945: “Fabulous vintage. Candidate for ‘vintage of the century’, including Port.”

    Like

  3. Mijn schoonzus heeft zo ooit nog een fles Angelus ( die haar man kreeg van de nonnekes voor wie hij werkte ) in de saus gedraaid. Lekker saus geweest, dat wel.

    @PvdW: Vandaar ook de (schitterend getekende) reactie van de ouwere man links op de tekening…

    Like

  4. Hallo,

    Hieronder een overzichtje van de Winespectator top 10 voor 2007:

    10) Krug Brut Champagne 1996

    9) Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Napa Valley Reserve 2004

    8) Mollydooker, Shiraz McLaren Vale Carnival of Love 2006

    7) Tenuta dell’Ornellaia, Bolgheri Superiore Ornellaia 2004

    6) Château Léoville Las Cases, St.-Julien 2004

    5) Two Hands, Shiraz Barossa Valley Bella’s Garden 2005

    4) Antinori, Toscana Tignanello 2004

    3) Le Vieux Donjon, Châteauneuf-du-Pape 2005

    2) Ridge Chardonnay Santa Cruz Mountains Santa Cruz Mountain Estate 2005

    1) Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2005:
    In the Southern Rhône’s recent trio of great vintages starting with 2003, no other Châteauneuf-du-Pape domaine has produced better wines than Clos des Papes. Under Vincent Avril, quality has improved steadily, and the 2003 (97 points) was Wine Spectator’s No. 2 wine in 2005. At 98 points, the 2005 is Avril’s best wine yet, displaying an enormous core of fruit and minerality along with massive structure. The Clos des Papes red (the estate also produces a white) is a blend of 65 percent Grenache, 20 percent Mourvèdre, 10 percent Syrah and other grapes from 74 acres of vines around Châteauneuf. Avril keeps yields low, picks vineyard blocks separately for ideal ripeness and vinifies the destemmed grapes in ceramic-lined vats. The wine is aged in large wooden foudres for up to 12 months before the final blend is assembled

    En Vinejo, De tasting note komt niet van SUCKling wel van Molesworth …. :

    This is really tight now, but it’s packed with dark fig, currant, espresso, licorice and chocolate notes. Superfleshy but seriously structured, there’s layer after layer of sweet spice, fruit and minerality pumping through the finish, with lots of latent depth and power. Far more backward than the 2003 and 2004 on release, but considering this typically puts on weight as it ages, it should be a monster–à la the 1990–when it reaches its peak. Best from 2009 through 2030. 7,500 cases made. –JM

    Like

  5. bedankt voor deze info!
    Van Clos des Papes dronk ik in Syntra de 2004, hij was redelijk indrukwekkend. Ooit dronk ik ook de 1997 maar die verdronk tssn een aantal Bordeaux’. Wel jammer dat, nu Parker, WS en co deze wijnen consequent 95+ geven, dat de prijzen spaceshuttle gewijs zullen stijgen en eventueel ook exploderen…
    Voor de rest: redelijk klassiek lijstje toch…

    Like

  6. Hoi Vinejo,

    Ja redelijk klassiek lijstje, ik had eigenlijk nog een Bordeaux in de top 10 verwacht, maar er zal er nog wel eentje op 11 staan zeker.
    Ik dronk in oktober een Tignanello van 2001. 2001 was net als 2004 een topjaar voor Toscane dus moet ongeveer idem resultaat opleveren. Ik vond hem lekker, goede body, lekker vlezige structuur (+80% sangiovese), lange nadronk, redelijk wat donker fruit maar op de een of andere manier had ik geen AHA erlebnis, vond hem erg lekker maar de fles werd niet beter naarmate ze leger werd. Het was alsof de inhoud zich al bij de eerste date volledig had blootgegeven. Wie de 2004 wil proberen, die is te koop bij jacquel (www.jacquel.be) voor 53,74 Euro.

    Groeten,

    Like

  7. Voor de rappe waarschijnlijk…
    ( mooie beschrijving, kan me heel goed voorstellen wat je bedoelt, is soms ook het geval bij nieuwe-wereldwijnen )

    Like

  8. Iemand de 2de wijn van Ornellaia (le serre nuove) al geproefd? Deze vakantie gekocht in 2001 en 2004. Enkel de eerste geproefd: prachtig geconcentreerde wijn. Al bij het openen van de fles springen de fruitgeuren (pruimen) uit de fles. Grote wijn voor die prijs (30 resp 32.5 Euro)

    Like

Reacties zijn gesloten.