Ongewild experiment

Misschien is het u ook al overkomen. Onverwachts bezoek, lekker weer en geen of in dit geval slechts één wit wijntje in de koelkast.
Zaterdag maakten wij dit mee, dus snel een extra flesje in….de diepvries. Ervaring leert dat zo’ n snelle afkoeling dan niet heilzaam, toch ook niet fataal is voor een wijn.
Maar eerder dan verwacht werd er overgeschakeld op rode wijn, en het flesje werd …vergeten.
Zondag kalkoenfilets uit de diepvries gehaald, flesje zien liggen tussen de broodzakken en de vegetarische burgers.
Ontkurkt!
Een nogal omslachtige manier om een fles te ontkurken, maar we waren al blij dat het glas niet was gebroken.
En wat meer is, na een opwarmperiode van meer dan twee uur smaakte deze wijn…heerlijk!

freezy ferrages

ice baby

Chateau de Ferrages, Cotes de Provence 2004 : Een 100 % semillion, redelijk uitzonderlijk ( en niet alleen ) in deze appelatie. Mijn Lentefeestvierende dochter van bijna 12 rook hier appelsap in, en gelijk had ze. Verse appeltjes en een licht lactische toets waren de voorbode van een frisse maar toch behoorlijk vettige mond die nochtans geenszins de oorzaak was van enig vettig taalgebruik.
Een lekker nasmaakje met frisflorale toetsen kon bijna de licht alcoholische impressie verdoezelen. Maar deze laatste schrijf ik volledig op rekening van de diepvries.

Een gedachte over “Ongewild experiment

Reacties zijn gesloten.